Atopijski dermatitis - noćna mora za roditelje koja ometa zdravo djetinjstvo

| Moms |


La Roche-Posay Sleepikar

20% djece diljem svijeta pati od atopijskog dermatitisa što znatno utječe na kvalitetu njihova života. Roditelji djece s ekcemom znaju da to stanje ne uzrokuje samo svrbež i češanje, već i da ometa djetetov društveni život, učinkovitost u školi i, najvažnije, miran san.

60 minuta manje sna u usporedbi sa zdravom djecom  u usporedbi sa zdravom djecom, otkriveno je kako djeca s kožom sklonom atopijskom dermatitisu prosječno spavaju sat manje. Otprilike 9 od 10 pacijenata s atopijskim dematitisom ima probleme sa spavanjem i 1/4 ih provodi noć češući se.

La Roche-Posay posvećen je boljem životu osjetljive kože, stoga je pokrenuo kampanju #Sleepikar priče kojom pomažeu edukaciji roditelja i podizanju svijesti o vezi između ekcema i sna.

Naime, zabilježena je kako veza između problema sa spavanjem kod djece i atopijskog dermatitisa nije uvijek očita, stoga je Roche-Posay pomaže pokrenuo #Sleepikar kampanju koja je aktivirala obitelji da podijele svoje "Sleepikar" priče i otkriju najčudnije načine na koje su pokušali uspavati svoje dijete.

La Roche-Posay Sleepikar

Putem ovih anegdota roditelji se ohrabruju da podijele svoja iskustva, te iskoriste ekspertizu La Roche - Posaya o tome kako smiriti osjetljivu kožu djece.

Lipikar rutina osigurava optimalnu učinkovitost i klinički dokazanu toleranciju uz dva ključna proizvoda -  Lipikar Syndet AP+ (hidratizirajuća i nježna njega za pranje tijela) i Lipikar Baume AP+ (smirujući balzam za obnovu lipida). Riječ je o proizvodima koje je La Roche-Posay razvio prije 25 godina i koji se smatraju superherojima koji pomažu njezi kože. 

Djelovanje Lipikar rutine dokazano je  usporedno s prirodnim mehanizmima obnove kože. Lipikar AP+ proizvodi dermatološki i alergološki su ispitani pod nadzorom pedijatra, uz ključni aktivni sastojak AQUA POSAE FILIFORMIS.

Kao marka posvećena osobama s osjetljivom kožom, La Roche-Posay nudi obiteljska rješenja kroz proizvode koji smiruju i tretiraju kožu sklonu atopijskom dermatitisu kod djece. La Roche-Posay je proveo prvo takvo ispitivanje koje mjeri utjecaj proizvoda Lipikar Baume AP+ i Sindet AP+ na kvalitetu djetetova života.

La Roche-Posay Sleepikar

Rezultati su bili zaista revolucionarni, otkrivajući koliko proizvodi Lipikar AP+ utječu na san, pruritus (svrbež) i kvalitetu života djece i njihovih obitelji.

Ustanovljeno je da proizvodi:

> produljuju trajanje sna za 42%

> smanjuju češanje i do dva puta

> smanjuju trajanje svrbeža za 38%

> smanjuju negativan utjecaj ekcema na kvalitetu života za 73%

Revolucionarno istraživanje otkrilo je da nije dovoljno obnoviti funkciju barijere kože za dugotrajan osjećaj smirivanja atopične kože: potrebno je i vratiti ravnotežu mikrobiomu. Dok god nije u ravnoteži, čak i ako je barijera kože obnovljena, dolazit će do napadaja iznimne suhoće, svrbeža i iritacija. Laboratoriji La Roche-Posay razvili  su  Aqua Posae Filiformis, ekskluzivni patentirani aktivni sastojak dvostrukog učinka:

Na površinu kože: Ponovno vraćanje ravnoteže mikrobiomu

Aqua Posae Filiformis pomaže pri ponovnoj uspostavi raznolikosti mikrobioma tijekom izbijanja i stabilizaciji tijekom dužeg perioda remisije kako bi se izbjegao povratak simptoma.

Dubinsko djelovanje: Vraća uspostavljanje funkcije barijere kože

Smiruje iritacije i potiče obrambeni mehanizam kože za sprečavanje ulaska patogenih tvari odgovornih za iritaciju, a istovremeno potiče i obnovu zaštitne barijere kože.