Mirisna Cartier kuća od stakla

| Lifestyle |

Muzeji suvremenih umjetnosti mjesta su na kojima se dogodilo gotovo sve. Vidjeli smo, čuli smo, dotaknuli smo, bili smo u mraku, iskusili virtualnu stvarnost... Ali jednu stvar smo rijetko doživjeli. Miris.

Ovaj oku nevidljiv doživljaj, a opet svima nam tako privlačan, ove jeseni možete doživjeti zahvaljujući poznatom luksuznom brendu Cartier. Cartier, osim skupocjenog nakita, poznat je i po parfemima koji nas očaravaju još od davne 1981. godine kada se na tržištu pojavio prvi, Must de Cartier i oduševio svijet.

Na četiri će dana predvorje muzeja moderne umjetnosti u Parizu, Palais de Tokyo, ugostiti neobičnu staklenu kuću u kojoj se nalazi mirisni oblak. Dođite, uđite i pomirišite. Ideja projekta je ponuditi posjetiteljima da se na jedinstven način upoznaju i pomirišu novi djelo parfumerke Mathilde Laurent, parfem L'Envol de Cartier. Svakako nam je ova ideja daleko privlačnija od tipičnih papirnatih testera u parfumerijama.

Sigurno ste pomislili da je ovo odličan marketinški trik? Da, vjerojatno je, ali iskustvo koje će pružiti OSNI - Objet sentant non identifié 1 (neidentificirani mirisni objekt), zauvijek će vam ostati u sjećanju kao zabavna i nesvakidašnja novina.

Ako se kojim slučajem nađete u Parizu u periodu od 20. do 23. listopada, posjetite mirisnu Cartier staklenu kuću. Ulaz je besplatan, za razliku od Cartier parfema, no barem ćete taj dan lijepo mirisati dok šetate pariškim ulicama.