Medvjedi i HOK osiguranje u junačkoj borbi za Senzore

| Lifestyle |

Medveščakov partner, HOK osiguranje, obvezao se za svaki Medveščakov udarac na gol Dinama Moskve donirati 100, a za svaki gol 1000 kuna udruzi Senzori. Zbog hrabre igre Medvjeda, a ponajviše jer su navijači u Domu sportova gromoglasno bodrili Medveščak, HOK osiguranje je Senzorima doniralo 20.000 kuna!

Znate li što su to senzorni poremećaji i kome pomaže udruga Senzori?

Senzorni poremećaju predstavljaju neurološko stanje u kojem prijem i obrada informacija zaprimljenih putem osjetila nemaju redovan tijek i ne rezultiraju odgovarajućim odgovorima u ponašanju. Djeca sa senzornim poremećajem su hipo ili hiper senzitivna, što znači da na određene podražaje okoline ne reagiraju ili reagiraju preintenzivno. “Senzorci” imaju teškoće s ravnotežom, teško određuju svoju poziciju u prostoru, imaju motoričke probleme, preosjetljivi su ili neosjetljivi na određene vizualne efekte, zvukove, mirise ili taktilna iskustva. Takvi poremećaji značajno usporavaju napredak djeteta i izravno utječu na njegov redovan razvoj. Zbog tih teškoća djeca sve teže uče i usvajaju nova znanja te s vremenom osjetnije zaostaju za redovnim razvojem svojih vršnjaka. Senzorni poremećaji prisutni su kod većine autistične djece, no sve su češći i kod djece normalnog razvoja i manifestiraju se kroz poremećaj pažnje i koncentracije, izostanak socijalne komunikacije, usporen psihomotorni razvoj, teškoće pri učenju i slično. Prema istraživanjima, svako 110-to dijete u Hrvatskoj pati od poremećaja iz autističnog spektra i svako 20-to dijete pati od senzornih poremećaja. Udrugu Senzori pokrenuo je Slaven Vujić, bivši sportaš, ultimate fighter i bivši član CRO COP tima koji se, obzirom na izostanak pravodobne i odgovarajuće skrbi, bori za djecu sa senzornim poremećajima u Hrvatskoj.

U subotu, 16. siječnja, u zagrebačkom Domu sportova, na zadnjoj utakmici regularnog dijela sezone i u borbi za play-off, Medvjedi su se junački borili protiv momčadi Dinama Moskve kako bi njihov partner, HOK osiguranje, što više novca donirao udruzi Senzori.

Fotkanje s Medvjedima

Naime, za svaki gol Medvjeda, tvrtka HOK osiguranje se obvezala donirati Senzorima 1000 kuna, a za svaki udarac prema golu 100 kuna za njihov rad i troškove terapeuta. Napeta utakmica završila je pobjedom Medvjeda rezultatom 2:1, a hrabri Medveščakovi momci su, osim dva zgoditka tijekom utakmice, ostvarili 30 udaraca prema protivničkom golu. Takvom igrom momci su uspjeli prikupiti za Senzore 5.000 kuna, a tvrtka HOK osiguranje je, zbog izvrsne igre Medvjeda i njihove pobjede, a posebno zbog vatrenih navijača koji su svake sekunde gromoglasno bodrili Medvjede, odlučila Senzorima taj iznos povećati i donirati im 20.000 kuna.

Jasminka Cvitković iz HOK-a, Dinko Jagić iz Senzora i kapetan Medvjeda Mike Glumac

Dinku Jagiću, dopredsjedniku udruge Senzori, ček s donacijom uručili su, u ime HOK osiguranja, voditeljica službe marketinga Jasminka Cvitković te igrač utakmice Edwin Hedberg. Tijekom večeri najmlađi su se u pauzama zabavljali u Kids corneru, gdje su vrteći HOK-ovo kolo sreće mogli osvojiti darove Medveščaka, Medveščakova partnera Podravke, Hariba i HOK osiguranja, ali i fotografirati se s Medveščakovim igračima Tomom Zanoškim i Nathanom Perkovichem. Najmlađe je u Kids corneru animirao popularni voditelj Boris Mirković.

Boris Mirković i HOK-ovo kolo sreće za najmlađe