Marin Rendić sutra na Dolcu priprema pravi specijalitet

| Lifestyle |

PLACe market Dolac

Ako još uvijek netko ne zna – petkom jedemo na Dolcu

PLACe Market nacionalni je projekt revitalizacije tržnica koji je od svog početka u travnju donio jednu sasvim novu energiju u domaći street food. Osim što je uspio u svojem naumu oživljavanja tržnica diljem Hrvatske nakon radnog vremena, uspio je pokazati da se u formi street fooda može kuhati gotovo sve.

PLACe market Dolac

Projekt koji se i dalje svaki sunčani petak održava na Tržnici Dolac od 18 h u svojim je redovima okupio respektabilna chefovska imena koji iza petka u petak, ili pak petkom kojim gostuju na placu, kupuju i kuhaju na Dolcu.

PLACe market Dolac

Marin Rendić ispred svog Bistra Apetit, Mario Mihelj, Katarina Vrenc ispred Sopala, Ivana Bekavac, Christian Misirača ispred Nautic cuba Pojoda, Igor Gudac ispred Brooma 44, Branko Kusovac ispred Al Dentea, ali ekipa Gastronomada, restorana Tač, Soi fusiona, Meat the Kinga, Vinkla, Bistroa Točkica, La Centrala, Poha, Proofa33, Boogie Laba, Rougemarina, Poke Pokea, Cunamia, Amelia, Ferdinand knedli, Cufte, Begs plant baseda i Bistroa Market.

PLACe market Dolac, chef Mario Mihelj

U Splitu su dio projekta bilo Hrvoje Zirojević ispred Dvora Duje Kanajet ispred restorana Šug, Jurica Jantolek ispred Kinoteke, Ivan Temšić ispred eVala 1950, ZOI restoran, Zrno soli, ArtiČok, Pinku fish and wine, Uje oil bar, Ka doma, Šexy Cow, Bokeria, Mazzgoon, Maka Maka, Daltonist i Barbarossa Mandrill.

PLACe market Dolac
PLACe market Dolac

Ponuda petkom je zaista raznolika – od graha, tjestenine u parmezanu, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru, štrukli, dagnji na buzaru, srdela na grillu, soparnika, bučnice, odstajanih steakova, pašticade, skradinskog rižota, paelle, sushija, poke zdjela, raznih ćufti do slatkog poput carskog drobljenca, knedli i međimurske gibanice. Obzirom da chefovi i ugostitelji prate sezonu i brinu se da ponuda iz petka u petak bude obogaćena nečim novim, ovaj petak nas na meniju čeka nekoliko vrhunskih specijaliteta.

PLACe market Dolac
PLACe market Dolac

Chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit by Marin Rendić se nakon kraće pauze, vraća na Dolac sa savršenim street food proizvodom – suckling pigom. Radi se o još uvijek dojenim baby prašćićima s hrskavom kožicom i mekanim mesom. Chef Rendić praščića će napraviti na svoj signature način, a obzirom da je količina ograničena sigurni smo kako će ovaj specijalitet brzo nestati iz ponude.

PLACe market Dolac
PLACe market Dolac
PLACe market Dolac, chef Marin Rendić

Ali nije to jedini novitet, Broom 44 i chef Igor Gudac će raditi tramezzin sa svinjetinom te flat bread sa cvjetačom, chef Christian Misirača za Nautic club pojodu uz svoje tradicionalne fritule s janjetinom na kremi od graška, ovaj put pripremati će i oslić uz krumpir salatu, a Vinkl u svoju ponudu uz puricu s mlincima, uvodi i sarme.

PLACe market Dolac, chef Misirača
PLACe market, chef igor Gudac

Svi ovi već samo nabrojani specijaliteti sigurno su učinili da ste gladni, a mi vam samo možemo reći – petkom jedemo na placu! Vidimo se na Dolcu!

PLACe market Dolac
PLACe market Dolac

Projekt je realiziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, TZ Zagreb, TZ Split, TZ Splitsko-Dalmatinske županije, te partnerima Cocktom, Jamnicom, Staropramenom, G3, PBZ Cardom i Nexijem.

PLACe market Dolac
PLACe market Dolac
PLACe market Dolac
PLACe market Dolac
PLACe market Dolac
PLACe market Dolac