Male tajne velikih ljubavi

| Lifestyle |

Instagram/ @negin_mirsalehi

U vezu treba ulagati.

Da bi vaša ljubav opstala, morate se svaki truditi i pokazivati barem male znakove pažnje. U zdravim vezama partneri ne čekaju posebnu priliku kako bi pokazali svoju zahvalnost, ljubav i naklonost nego iskreno uživaju radeći lijepe stvari jedno za drugo bez nekog posebnog razloga.

Ovo su neke od stvari koje redovno rade jedni za druge:

Aktivno komuniciraju
Ljudi koji su u sretnim i uspješnim vezama zaista čuju što im njihovi partneri govore. Čuju što žele, što ih tišti, ali čuju i one naizgled nebitne stvari koje im druga strana priča. Osim toga, znaju da bez ustručavanja mogu pozvati svog partnera u bilo koje doba dana i noći.

Daju komplimente
To ne mora biti ljubazan kompliment da ste najbolja žena na svijetu, ali čak i usputni komentar koji prepoznaje nečiji doprinos, kao ‘izvrsna večera’ ima veliko značenje za odnos.

Ne skrivaju emocije
Kada jedan od partnera osjeća da treba ‘izvlačiti’ misli i emocije od drugog, takav odnos može da biti veoma otuđen”. Otvoren razgovor o vlastitim emocijama i mislima je ključan za sretnu vezu.

Ne zaboravljaju “volim te”
“Sretni parovi to čine bez razmišljanja, bez posebnog razloga, onda kada se to od njih uopće ne očekuje. U puno veza, ‘volim te’ dolazi više od jednog partnera nego drugog. Tipično jedan vodi, a drugi slijedi. U sretnim odnosima, oba partnera iniciraju izjavu ljubavi i zaista to misle kad izgovore.