Louvre zatvorio svoja vata

| Lifestyle |

Pixabay

Louvre je u nedjelju, 1. ožujka, ostao zatvoren nakon što su zaposlenici odbili otvoriti muzejska vrata zbog zabrinutosti oko korona virusa(COVID-19).

Većina od 2.300 članova uprave i zaposlenika glasali su za zaustavljanje redovnog rada muzeja nakon što su izrazili svoj strah od COVID-19 tijekom internog sastanka osoblja, a samo se dvoje ljudi odlučilo nastaviti s radom.

Christian Galani, zaposlenik čuvenog pariškog muzeja umjetnosti, potvrdio je kako uprava nije mogla uvjeriti svoje osoblje da su sigurni od virusa, koji su istaknuli veliku zabrinutost jer je Louvre skučeni prostor koji dnevno prima više od 5000 ljudi.

Korona virus primorao je nekoliko odgađanja i otkazivanja događaja širom svijeta, zajedno s privremenom obustavom proizvodnje velikih tehnoloških divova poput Applea.

Naime, Art Basel otkazao je svoj događaj u Hong Kongu početkom veljače, Međunarodni olimpijski odbor razmišlja o otkazivanju Olimpijskih igara u Tokiju 2020., a vlada Metropolitan Seoula u potpunosti je ugasila Seoul Fashion Week FW2020.