Ljudi s brzim metabolizmom rade ove 3 stvari

| Lifestyle |

Instagram / @revolve

Želite ubrzati svoj metabolizam? Jednostavnije je nego li to mislite, a sve što trebate napraviti je slijediti ove 3 smjernice koje vam donosimo.

Odlazak na dijetu je samo po sebi težak i dugotrajan proces, ali postoji nešto gore of toga. Naime, što ako ste na dijeti, a kilogrami se ne tope?
Ništa neobično i ništa što se samo vama događa. Razlog tome je što kada malo jedete i vaš se metabolizam usporava te skladišti sve konzumirane zalihe. Sprječavanje ove pojave, ključno je za gubitak kilograma.

Stimulirajte svoj metabolizam s ova 3 savjeta:

1. Zdjela voća i povrća
Svatko tko na dnevnoj bazi unosi voće i povrće u svoj organizam, osigurat će mnogo hranjivih tvari svom organizmu. Ove namirnice sadrže mnogo vitalnih tvari koje nisu navedene u niti jednoj nutritivnoj tablici, a ipak stimuliraju metabolizam. Stručnjaci preporučuju unos oko 300 grama voća i povrća dnevno.

Pixabay

2. Rezalica za hranu
Ako se pitate kako svakodnevno pojesti 300 grama povrća, evo rješenja. Uložite u spiralni rezač. Tikvice i mrkvice mogu se izrezati u ''rezance'' te biti primamljiviji za konzumaciju. Ne sadrže ugljikohidrate i izuzetno su bogati vlaknima. Narezane rezance prelijte ukusnim umakom od rajčice ili pestom.
Isto tako ako još niste otkrili blender i ukusne smoothie, krajnje je vrijeme.

Instagram / @smoothiebowl

3. Chia sjemenke
Chia sjemenke smatraju se super hranom. Žličica ovih sjemenki sadrži šest grama vlakana. Osim toga, chia sjemenke su odlične za uspješno pročišćavanje tijela te potiču probavu i pomažu u sprječavanju žudnje za hranom. 

Instagram / @scecco_food.for.thought