Liječnici prepisuju brigu o cvijeću kao lijek protiv depresije

| Lifestyle |

Instagram/@herz.und.blut

Liječnici u Velikoj Britaniji su počeli prepisivati biljke kako bi pomogli kod liječenja anksioznosti, depresije i usamljenosti.

 

Pacijentima se tako pruža prilika da se brinu za biljke, bilje i cvijeće kod kuće kako bi pomogli svom zdravlju. Nakon što uzgajaju razne biljke, pacijenti ih vraćaju u centre kako bi se ponovno zasadili u kirurškom vrtu, dajući im priliku da uživaju u prekrasnom cvatu.

Uz brigu o biljkama medicinske prakse u Velikoj Britaniji pružit će pacijentima priliku da se uključe u daljnje vrtlarenje i društvene aktivnosti, kako bi im pomogli na putu oporavka.

Imati nešto za što se pacijent brine donosi toliko koristi ljudima ,posebno onima koji možda nemaju vrt ili ne mogu imati kućne ljubimce. Naime, biljka je tada razlog da se pacijenti uključe se u sve ostale aktivnosti koje se mogu pronaći u javnom vrtu i tako steknu nove prijatelje.

Od smanjenja razine ugljičnog dioksida do povećanja vlažnosti, biljke donose mnoge koristi i unutarnjem i vanjskom prostoru. I ne pomažu samo biljke našem zdravlju, već i šetnja te sadnja novog cvijeća u vašem vrtu.

Provođenje vremena vani i na zelenim površinama pruža sjajne zdravstvene koristi. Zapravo, nova studija je otkrila da šetnja parkom može povećati vaše raspoloženje koliko i Božićno vrijeme .