Lana Jurčević: trenutno slušam mlade glazbenike poput Tinashe, Joel Compassa i Katy B.

| Lifestyle |

Lani Jurčević defintivno na poslovnom planu cvijetaju ruže - nakon velikog ljetnog hita "Majica", Lana Jurčević objavila je i novu pjesmu "Hollywood" za koju je objavila i spot, potpisala je i ugovor s diskografskom kućom Croatia Records, pjevati će himnu na otvorenju svjetskog rukometnog prvenstva u Katru iduće godine i sudeći prema njenom Instagram profilu na kojem je itekako aktivna - konstantno nastupa. Pjesma "Hollywood"  koju je napravio autorski tim kojeg čine Fayo, Denis Dumančić i Boris Đurđević već osvaja domaće glazbene ljestvice, a Lana je o novoj pjesmi izjavila: "Svi smo prošli neku bolnu fazu u životu i koliko god nam u tom trenutku bilo teško, sada sa nekim odmakom, sigurno možemo reći da nas je to učvrstilo u određenim odlukama i da smo jače". Upravo su nas nova pjesma i poslovni uspjesi nagnali da s Lanom popričamo o svemu po malo, tako u nastavku pročitajte više o novom singlu, ali i bez čega Lana ne izlazi iz kuće i tko je njen najveći modni kritičar.  

Lana Jurčević

Novi singl Hollywood već je poharao radijske etere, je li i novi album u pripremi?

Idemo pjesmu po pjesmu i kad osjetimo da je pravo vrijeme, ide van i ostatak, ali poznavajući moju ekipu, moguće da će album biti spreman već i u idućoj godini.

U nekim od svojih pjesama potpisuješ i glazbu i tekstove, u čemu pronalaziš inspiraciju?

U principu uvijek nekako mislim da sam bolja u pisanju glazbe, ali tekst ponekad sam „sjedne“ na određenu atmosferu u pjesmi. Često mi se događa da jednostavno samo od sebe krene i da ponekad ni sama ne znam u što će se pjesma „pretvoriti“.

Kada je u pitanju glazba, do čijeg mišljenja ti je najviše stalo? Tko je tvoj najoštriji kritičar kada se radi o glazbi?

Fayo je moj najbliži suradnik, što autorski što kao izvršni producent. Jako dobro se razumijemo i slažemo i mislim da sve što radimo i ima dobre rezultate jer vlada neka vrsta harmonije medu nama.

Lana Jurčević

Što ti je najveća motivacija u životu i u karijeri?

Volim izazove, vidjeti koje su mi granice, osjetiti ljude i njihove reakcije. U životu treba znati dobro izbalansirati emocije i donositi dobre odluke koje će rezultirati zadovoljstvom. A to ne može ni novac, ni ništa drugo nadomjestiti.

Otkrij čitateljima Wall.hr-a kako izgleda jedan tvoj dan?

Svaki moj dan je jako dinamičan i uvijek je nepredvidiv.

Lana Jurčević

Bez čega ne izlaziš iz kuće?

Bez moje Lumije 930 na kojoj kad sam u pogonu, odradim najviše stvari. Što mailove, što fotke za društvene mreže, što snimke s koncerata...

Voliš li putovati? Koje su tvoje omiljene destinacije za odmor i uživanciju?

Obožavam. Svako novo iskustvo osjećam da mi oplemeni život u toliko različitih segmenata. Uvijek na putovanju pronađeš novu inspiraciju, ideju i stvari se same od sebe otvaraju.

Koje glazbenike ili bendove trenutno slušaš? Imaš li neki glazbeni uzor?

Volim različite glazbenike, pogotovo otkrivati neke nove, mlade, poput Tinashe, Joel Compassa i Katy B.

Svi se sjećamo tvog dueta s Lukom Nižetićem i hita „Prava ljubav“. Pripremaš li uskoro neku novu suradnju?

Nikad se ne zna. Kad smo snimili tu pjesmu, ljudi su nas stalno pitali kad će ponovno neki sličan duet. Teško je ponoviti takav uspjeh, možda nas je toga strah...

Lana Jurčević

Imali smo prilike pročitati u medijima kako ćeš pjevati svjetsku rukometnu himnu prvenstva koje se iduće godine održava u Kataru. Možeš li nam reći nešto više o tome projektu?

Naziv projekta je “Live it. Win it”. Za mene će biti iznimno velika čast na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru pjevati pred auditorijem od nekoliko milijuna ljudi, a iza projekta stoji katarska vlada i američko-arapska organizacija. Osim snimanja videa, sudjelovala sam i u snimanju dokumentarca i službenog video spota.

Da možeš nastupiti bilo gdje na svijetu, gdje bi to bilo?

Svugdje. Da treba, živjela bih u avionu.

Lana Jurčević

Kako bi opisala svoj stil odijevanja? U čemu se osjećaš najugodnije?

Neka fuzija komercijalne mode s dozom alternativnih detalja.

Čijim modnim kritikama najviše vjeruješ?

Mojoj stilistici. Nas dvije se savršeno razumijemo, iako smo potpuno različite. 

Lana Jurčević, Hollywood