Kućne biljke uz koje se bolje spava

| Lifestyle |

Za bolji cjelonoćni odmor oplemenite svoju spavaću sobu cvijećem i zelenilom.

Nedostatak sna jedan je od najvećih problema s kojim se svi povremeno, a neki i često susreću. Donosimo vam jednostavno i povoljno rješenje uz koje ćete bolje spavati i jutro dočekati odmornijima nego prije. Od prije je poznato kako dizajn i uređenje spavaće sobe igra značajnu ulogu u kakvoći sna, a sada ćemo vas upoznati s biljkama uz koje ćete lakše zaspati i koje će besane noći poslati u neka prošla vremena.

Lavanda 

S razlogom lavandu pronalazimo posvuda. Od omekšivača za rublje, mirisnih kupki do sprejeva za dom. Mirisni ljubičasti cvjetići lavande dokazano vam mogu pomoći da se smirite i opustite. Živa biljka lavande mnogo je mirisnija od one suhe te je to čini boljim izborom. Ugodan miris svježe lavande uspavat će vas , a istovremeno će unijeti dašak boje u spavaču sobu.

Mirni ljiljan

Ovu biljku često možemo pronaći u kućanstvima. Mirni ljiljan savršen je pročišćivač zraka od kemikalija poput formaldehida, plijesni i drugih vrsta alergena te ispušta pročišćeni kisik natrag u zrak. Održavanje zraka čistim u domu pomoći će vam ostati što zdravijima, a u konačnici i rezultirati boljim snom.

Pinterest

Gardenija

Raskošan i opojan miris bijelog cvijeta ima sedativan učinak, a gardenija će izgledom upotpunit unutarnje uređenje svakog prostora.

Zmajevac

Kisik nam je prijeko potreban, a više razine kisika rezultiraju boljim snom. Većina biljaka otpušta kisik u zrak za vrijeme dnevnik sati,a  noću miruju.  Zmajevac ispušta kisik u zrak cijelo vrijeme, čak i dok spavate.