Kućanski poslovi vas zbližavaju s partnerom

| Lifestyle |

Instagram/ @negin_mirsalehi

Svi volimo čist prostor i osjećaj da smo se konačno riješili nečistoće u kući, ali ponekad jednostavno nemamo volje za čišćenje.

No, najnovija istraživanja pokazuju da zajedničko čišćenje može zbližiti partnere.

Nakon što su istraživači ispitali grupu heteroseksualnih parova o njihovoj rutini čišćenja i raspoređivanja kućanskih poslova došli su do nekih vrlo zanimljivih rezultata. Ispostavilo se da parovi koji dijele svoje poslove imaju bolji seksualni život u odnosu na parove koji to ne čine.

"Iako je manje od jedne trećine parova koje smo proučavali podjednako bilo zaduženo za obavljanje kućanskih poslova, to su bili parovi koji su za razliku od parova u prethodnim desetljećima, bili najzadovoljniji svojim bračnim i seksualnim životom", navodi se u izvještaju.

Stručnjaci su također došli do zanimljivih zaključaka kada je riječ o spolovima. Prema studiji, muškarci smatraju da je zajednički shopping s partnericom odličan način za zbližavanje, a žene uživaju u pranju posuđa sa svojim muškarcem. U istraživanju se navodi da je najveći izvor nezadovoljstva muškarcaa kada je riječ o kućanskim poslovima baš pranje posuđa.