Korčula je od ovog vikenda bogatija za čak tri hotela

| Lifestyle |

Otvoren hotel u kojem su noćili Jackie Kennedy, Sofia Loren, Kralj Edward i Wallis Simpson

Grad Korčula od ove je sezone bogatija za čak tri obnovljena hotela, dijela Korčula Hotela u koje je uloženo preko 50 milijuna kuna, a koji su u proteklom vikendu svečano otvoreni. Hotel Korčula De La Ville, apartmani Korkyra Gardens i Hotel Liburna službeno je i svečano otvorio ministar turizma, Darko Lorencin, a vikend otvaranja odnio je bezbroj događanja i zabavu diljem Korčule.

Otvaranje Korčula hotela

Osim svečanog događanja koje se događalo u hotelu Liburna koji je u 80-im godinama izgrađen po nacrtima slavnog hrvatskog arhitekta Bernarda Bernardija rođenog u Korčuli, a koji je ove sezone totalno obnovljen u modernom duhu, gosti Korčula hotela i brojni Korčulani uživali su prvu večer u White zabavi  i zalasku sunca s terase hotela Liburna koja slovi za terasu s najljepšim pogledom na Korčuli jer se s nje savršeno vidi prekrasan stari grad Korčula i to uz nastup poznatog saksofonista Jakše Jourdesa.

Otvorenje hotela Liburna, Duje Kaliterna, Sandra Visconti, Sarah Josipović, Dijana Najjar i Valerija Miliša

Svečano otvaranje najljepšeg i najstarijeg korčulanskog hotela, hotela Korčula održano je koktelom na njegovoj terasi s kojeg su gosti dočekali zalazak sunca, a na kojoj su se mogli podružiti sa slavnim gostima koji su u bogatoj prošlosti ovog hotela u njemu odsjeli poput -Jackie Kennedy, Sofije Loren, Kralja Edwarda i Wallis Simpson. Za obnavljanje Hotela Korčula bio je zadužen Studio Kaliterna arhitekta Duje Kaliterne. Nakon koktela u hotelu Korčula okupljeni su se prošetali do nekoliko metara udaljenog ljetnog kina na Korčuli gdje su gosti, ali i ostali turisti mogli uživati u tradicionalnom korčulanskom plesu Moreška.

Otvaranje hotela Korčula de la Ville, Duje Kaliterna s Sofijom Loren, Jackie Kennedy i Wallis Simpson

Trodnevno događanje vodila je voditeljica Vlatka Pokos, a na svečanoj večeri nastupala je Matina Vrbos koje je sve okupljene zadivila svojim glasom i obradama pjesama pjevačica poput Beyonce, Adele i Rihanne.

Otvaranje hotela Liburna, revija dizajnera nakita Ivana Midžića

Održana je i modna revija Marka Vintage Glamour Pounje by Marija Cvitanović koju smo prije samo nekoliko dana premijerno mogli vidjeti na Fashion Weeku Zagreb by Kaufland. Zatim modna revija Marine Lacković Larie koja je uz svoju ljetu kolekciju premijerno predstavila i svoju ljetnu capsule kolekciju s kaftanima. U reviji nakita Ivana Midžića uživali su svi prisutni koji su ovaj zaista spektakularan nakit željeli odmah i kupiti, a za kraj je održana i modna revija Lisce.

Otvaranje Korčula hotela, Moreška

Osim hotela Liburne i hotela Korčula otvoreni su i apartmani Korkyra Gardens koji su se smjestili u mirnoj uvali Zaljeva školjki, a koji su idealni za cijelu obitelj.

Otvaranje hotela Liburna, Martina Vrbos

Ovim svečanim otvaranjem obilježen je prvi ciklus ulaganja od čak 50 milijuna kuna u Korčula hotele koji će Korčuli osigurati mjesto na turističkoj karti koje i zaslužuje.