Koliko su zvijezde uistinu plaćene za dolazak na modnu reviju?

| Lifestyle |

Newsflash: modne revije nisu samo prilika za dizajnere da pokažu svoje najnovije dizajne širokoj publici. One su također odlična prilika za zaradu - od zvijezda s A-liste pa sve do popularnih blogera, neki od njih zarađuju nevjerojatne svote novaca za sjedenje 15-tak minuta u prvom redu...

Otkrili smo o kakvim se brojkama ovdje točno radi i neke od njih će vas jako iznenaditi! U nastavku pročitajte opširnu listu o tome koliko koja zvijezda dobije novaca za dolazak na dizajnerovu reviju, plus koliko prosječna osoba mora platiti za kartu ako želi gledati reviju uživo.

ZVIJEZDE S A-LISTE - 100,000$

Nećemo nikoga imenovati, ali pomislite li na neke zvijezde koje ste u skorije vrijeme vidjeli u prvom redu - prilično je sigurno da su dobili 100 000 dolara ili više za to pojavljivanje. Ali postoji caka u ovome - moraju se obvezati da će doći samo i isključivo na tu jednu dizajnersku reviju. Ako dolaze na više revija, cijena drastično pada i u tom slučaju govorimo o ciframa oko 50,000 dolara.

ZVIJEZDE S B-LISTE - 60,000$

Zvijezde koje su poznate, ali ipak ne spadaju u top celebrityje, za pojavljivanje dobiju od 40,000 do 60,000 dolara.

ZVIJEZDE S C-LISTE - 15,000$

Celebovi koji su prepoznatljivi, ali ni približno važni kao neki njihovi poznatiji kolege - za pojavljivanje na reviji dobiju oko 15,000 dolara.

VELIKA BLOGERSKA IMENA - 10,000$

Točna cifra koju velika blogerska imena dobiju za dolazak na reviju i sjedenje u prvom redu, nije točno definirana - zato što o tome nikako ne žele pričati. Ono što znamo jest da za jedno jedino pojavljivanje, za koje su od glave do pete obučeni u određeni brend, veliki blogeri zarade i do 10,000 dolara. Onda možemo pretpostaviti da za modnu reviju dobiju otprilike sličnu svotu.

REALITY ZVIJEZDE - 5,000$

Često ih se smatra najniže rangiranim celebrityjima, ali svejedno im plaćaju za dolazak na reviju - i to oko 5,000 dolara za jedno pojavljivanje.

MANJA BLOGERSKA IMENA - 3,000$

Blogeri koji su poznati, ali ipak nisu dosegli onaj IT status i dalje zarađuju na dolascima na revije, a obično se cijene kreću od 2,000 do 3,000 dolara za prvi red.

OBIČNE KARTE - 800$

U 2013. godini karte su se na internetu prodavale za 1,600 dolara. Ali mogu i pasti na svega 180 dolara. Cijena obično ovisi o dizajneru koji je u pitanju, ali prosječna cijena karte kreće se između 200 i 1000 dolara.

MODNI UREDNICI - 0$

Među svim ovim nevjerojatnim ciframa koje smo čuli, evo jedne zanimljivosti: modnim urednicima ne plaća se za dolaske na revije. Od njih se očekuje da dolaze na što više revija bez ikakve provizije za to - uostalom, to im je i posao.