Koliko često trebate dezinficirati svoj dom u vrijeme korona virusa?

| Lifestyle |

Zbog sprječavanja korona virusa je čišćenje doma jako važno pa se sigurno pitate koliko često biste trebali dezinficirati svoj dom.

Prvo, važno je shvatiti zašto morate dezinficirati površine. Virus se širi kada osoba kašlje ili kiše. Te kapljice se mogu proširiti na tvrde površine ili na naše ruke kojima potom dodirujemo stvari, prenoseći virus. Virus može preživjeti na različitim površinama kroz različito vrijeme. A onda ga možemo pokupiti, tako što ćemo dodirnuti lice.

Čak i ako nitko u vašem domaćinstvu nije bolestan, i dalje biste trebali redovno čistiti i svakodnevno dezinficirati i to bi trebala biti osnovna mjera predostrožnosti.
Zapamtite, postoji razlika između čišćenja i dezinfekcije. Rutinu čišćenja trebali biste obavljati proizvodima kojima ste to radili i prije. Kada dezinficirate, trebate koristiti izbjeljivač ili sredstvo za čišćenje sa 70 posto alkohola.

Koliko puta trebate dezinficirati površine, ovisi od toga koliko ljudi živi u vašem domu i koliko često dijelite zajedničke predmete i površine. Svaki put kada vas netko posjeti, trebali biste dezinficirati dom.

Ne morate se fokusirati na sve površine, nego na one koje se najčešće dodiruju, poput kvake na vratima, stolova, sudopera, prekidača za svjetlo, daljinskih upravljača, toaleta, ručki ormarića.

Uvijek slijedite uputstva proizvođača dezinfekcijskih sredstava. Također, bez obzira na dezinfekciju, morate se pridržavati socijalnog distanciranja i čestog pranja ruku.