Bademi - međuobrok koji smanjuje obujam vašeg struka

| Lifestyle |

Bademi
Bademi

Donosimo vam još jedan valjani razlog za ljubav prema jednoj od naših najdražih namirnica zdravog međuobroka! Riječ je o najpoznatijim orašastim plodovima na svijetu - bademima!

Naime, Američko zdravstveno udruženje, nedavno je napravilo istraživanje između dvije grupe ljudi s povišenim kolesterolom. Obje grupe su 2 mjeseca pratile program zdrave prehrane. Tijekom prvih mjesec dana, jedna je grupa za užinu dobivala porciju badema, dok je druga grupa istovremeno dobivala obične muffine. Osim tog jednog međuobroka, obje su grupe imale potpuno isti plan prehrane! Sljedećeg mjeseca grupama su zamijenili međuobrok, pa je tako ona prva grupa sada jela muffine, a druga porciju badema. Ponovno, ostatak plana prehrane ostao im je isti. Ono što su istraživači otkrili je zapanjujuće - kada su grupe jele bademe umjesto muffina, svim ispitanicima se smanjio level lošeg kolesterola (LDL) i paralelno s time povećao level onog dobrog kolesterola (HDL) u tijelu. 

Možda još i bolje otkriće jest činjenica da se ispitanicima nije promijenila težina, kada su jeli bademe umjesto muffina - ali im se drastično smanjio postotak masnog tkiva na trbuhu i obujam struka im se smanjio za nekoliko centimetara!

Uzak struk
Do užeg struka u mjesec dana!

I pazite sad ovo: i muffin i porcija badema imali su približno jednak broj kalorija (između 250 i 270) kao što su i njihove dijete imale sveukupno jednak broj kalorija. Ovo je dokaz kako je uistinu važna kvaliteta kalorija, a ne samo količina - što je često mišljenje!

Bademi su bogati proteinima, vlaknima i vitaminom E (čime se muffini nikako ne mogu pohvaliti) te sigurno u tome leži razlog ovakvih rezultata istraživanja. Stoga, poslušajte naš savjet, i sljedećeg puta kada ogladnite i posegnete za brzim međuobrokom - ovaj orašasti plod savršen je izbor!