Koji pas je najbolji za vas ako živite u stanu?

| Lifestyle |

 

Ako živite u stanu, a želite psa, trebate znati da je jedino važno je da vašim malim četveronožnim prijateljima bude ugodno i da budu ono što jesu.

Psi su najpopularniji kućni ljubimci, a glavni uvjet za imati psa je pružiti mu dovoljno prostora.

Ako vas je mali životni prostor sprječavao da kupite psa, u nastavku vam donosimo 5 pasmina koje su idealne za život u stanu.

Bostonski terijer

Bostonski terijer – bostonski terijer se smatra psom koji ima najljepšu dlaku. Dlaka im je kratka, sjajna, tanka i skoro da ne opada. Po prirodi su veoma živahni, miroljubivi i inteligentni. Najviše vole provoditi vrijeme doma. Umiljati su i mazni. Ovaj pas zahtijeva dosta ljubavi, igre i pažnje, ali kada ih dobije, vratit će vam duplo više.

kineski kukmasti pas

Kineski kukmasti pas - ova pasmina ima dva izrazito različita tipa krzna, a većini ljudi je poznata ćelava varijanta. Glava, uši, rep i noge prekrivene su dlakom, dok ostatak tijela izgleda kao da je prekriven samo kožom, no zapravo se radi o glatkoj paperjastoj dlaci. Izrazito je veseo, živahan, zabavan i jako se voli igrati. Ne linja se, ali tijekom ljeta njihovu meku kožu je potrebno mazati kremom sa zaštitnim faktorom.

Cavalier King Charles španijel

Kavalir King Charles španijel - izgleda poput kakve ljupke plišane lutkice i uživa u društvu svojih vlasnika, bilo da je riječ o dugoj šetnji, odmaranju pred TV-om ili pak na kavi u obližnjem kafiću. Ta slatka njuškica privržena je i razigrana, voli jurcati uokolo i igrati se s djecom, ali s jednakim užitkom se voli i izležavati na kauču. Ponekad zna biti i pomalo tvrdoglav. Njegovu mekanu dlaku (posebice na ušima) treba redovito češljati kako se ne bi zamrsila. I uši mu treba redovno čistiti i provjeravati.

Jorkšiški terijer

Jorkširski terijer - ima raskošnu dugu dlaku i veoma malo se linja pa nećete imati problema s dlakama u stanu. Njegova dlaka se mora redovno četkati i prati da se ne bi zamrsila. Jorkširski terijer je veoma živahan, društven i uvijek spreman za igru. Čim osjeti opasnost počne glasno lajati pa je izvrstan ako živite sami. Ovoj pasmini odgovara život u stanu, ali morate je svakodnevno voditi u šetnje jer je puna energije koju treba istrošiti.

Shih Tzu

Shih Tzu – još jedna u nizu rasa pasa koje su idealne za stan ili kuću svakako je Shih Tzu. Možda ste čuli za ove slatke pse sa svilenkastom dlakom, a dobra vijest je da se ovi psi nimalo ne linjaju. Naravno, ako se odlučite za ovog psa, morate biti spremni svakodnevno ga četkati. Što se tiče karaktera i ponašanja Shih-Tzu pasa, važno je reći da je ovaj pas energičan i voli dominirati.