Koje osobine treba imati vaš budući muž?

| Lifestyle |

Romantične veze su veliki izazov, a bez obzira na to koliko parovi sretno izgledaju, nijedan takav odnos nije bez problema.

Postoje osobine koje treba tražiti u partneru, a koje pomažu da prebrodite teška vremena te se više zbližite.

Način na koji rješavamo naše neizbježne sukobe su glavni pokazatelj dugovječnosti odnosa pa pročitajte kojih to pet kvaliteta trebate tražiti u svom partneru.

Humor

Kad su stvari napete, humor je taj koji može smiriti borbu i loš trenutak pretvoriti u nešto bolji. Iako nije rješenje za svaku svađu i problem, humor definitivno zbližava ljude, a i pomaže nam staviti stvari u pravu perspektivu - jer ako se nečemu možemo smijati, onda to nije tako strašno, zar ne?

Razumijevanje emocija

Tijekom svađe, emocije vode razgovor i situaciju i one su čvrsto ukorijenjene u našim mozgovima na isti način. Bez obzira koliko smo pametni, nitko ne može spriječiti da se emocije jave, posebno za vrijeme sukoba.
Tek nakon što se one smire, imamo neki izbor o tome kako odgovoriti na njih.

Sposobnost empatije

Empatija je sposobnost i volja staviti se u kožu druge osobe i zamisliti kako se ona osjeća (što se može potpuno razlikovati od onoga kako stvari sami vidite i osjećate). Bez empatije, kako se razumijemo? Bez sposobnosti empatije, suosjećajan, ljubazan i pažljiv odnos prema vama vjerojatno neće biti prioritet za vašeg partnera.

Spremnost na komuniciranje

Ovo se prvenstveno odnosi na spremnost da se razgovor nastavi - kad dođe do onog teškog trenutka. Dvoje ljudi koji se vole i motivirani su da ostanu zajedno imaju moć riješiti gotovo sve sukobe. No, za rješavanje sukoba potrebno je vrijeme, strpljenje i vješta komunikacija. Partneri moraju pronaći zajednički jezik ili smireno prihvatiti da se ne slažu oko nečega.
Potrebno je neko vrijeme za rješavanje sukoba jer postoji puno koraka koje treba pokriti sve dok se obje osobe ne osjete saslušanima.

Razumijevanje važnosti pravila

Na početku veze stvari obično idu glatko, ali kasnije se počnu pojavljivati razlike i nesuglasice. Prije pojave sukoba, dobra je ideja razgovarati o uspostavljanju niza osnovnih pravila za argumente.
U postavljanju osnovnih pravila, ideja je predvidjeti sukobe i svađe i uvježbati kako napraviti kontrolu štete. To radite prije rasprave jer u njoj to nema smisla – s obzirom na to da niste racionalni i smireni.
Svako od nas je stručnjak za sebe pa trebamo učiti druge onome što nam treba kad se osjećamo loše.