Koja je najveća greška koju novi radnici čine tijekom prvog tjedna?

| Lifestyle |

Instagram/@happilygrey

Svi mi, prvi dan na novom poslu, želimo impresionirati šefa.

S entuzijazmom kimamo glavom kadgod oni započnu razgovor s nama pa čak i kada je riječ o protokolima i postupcima koji nam, zapravo, uopće nemaju smisla.

Prema stručnjacima za karijeru, to je jedna od najjednostavnijih stvari koju većina nas radi pogrešno kada dođe na novi posao.

Previše kimanja glavom i ne postavljanje dovoljno pitanja veliko je ne-ne.

Česta je pogreška nedostatak samopouzdanja za postavljanje pitanja zbog čega i dolazi do klimanja glavom i navođenja razumijevanja, iako ga zapravo nema.

Postavljanje pitanja prvih nekoliko tjedana se očekuje jer upravo to izgrađuje povjerenje između vas i vašeg poslodavca. 

Ono je uvijek dobro jer pokazuje interes, želju za učenjem i angažman. No, važno je odabrati prava pitanja koja biste postavili u pravo vrijeme pravoj osobi iz pravog razloga i bez pretjerivanja.

Nikada nemojte svog novog nadređenog ispitivati previše pitanja vezanih za njihov osobni život, već se fokusirajte  na stvari koje želite saznati kako bi što bolje obavljali svoj posao. Društvena komponenta doći će spontano i tijekom vremena koje ćete provoditi sa svojim suradnicima.