Kakvi muškarci su najbolji u seksu?

| Lifestyle |

 

Instagram/ @couplegoals

Stručnjaci su došli do zaključka da su muškarci koji bolje razumiju žene bolji i u seksu, što većini žena nije neka novost.

Muškarci koji su vješti u komuniciranju i koji znaju slušati prije će svoje partnerice dovesti do orgazma, pokazalo je istraživanje. No isto tako žene koje su pune samopouzdanja i koje su nezavisne više uživaju su sebi samima.

Američko istraživanje koje su proveli stručnjaci s Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health prvo je koje je pronašlo čvrstu vezu između emocionalnog zdravlja i seksualnog zadovoljstva. Ono se bavilo trima kvalitetama koje su mjerile koliko je određena osoba sretna – samopouzdanjem, nezavisnošću i empatijom. Te tri kvalitete uspoređene su s tri znaka seksualnog zadovoljstva: orgazmom, uživanjem u primanju oralnog seksa i uživanjem u pružanju oralnog seksa.

Stručnjaci su došli do zaključka da je seksualno zadovoljstvo žena čvrsto povezano s empatičnim partnerom. Kad je muškarac brižan i pažljiv, onda se povećava i žensko zadovoljstvo. Također se pokazalo da povećan nivo samopouzdanja i nezavisnosti kod žena dovodi i do većeg seksualnog zadovoljstva.

Istraživanje je pokazalo da devet od deset muškaraca doživi orgazam svaki put tijekom seksa, a to isto se dogodi samo kod 47 posto žena. S druge strane, muškarci više uživaju u pružanju oralnog seksa od žena, zaključili su stručnjaci.