Kako znati nosite li pravu veličinu grudnjaka?

| Lifestyle |

Kupnja prave veličine grudnjaka podjednako je važan posao, kao i kupnja udobnih cipela ili naočala odgovarajuće dioptrije.

Neodgovarajući grudnjak može izazvati crvenilo, otežano disanje, kroničnu glavobolju, ali i probleme s izgledom samih grudi.

Najbolji grudnjaci samo podupiru grudi, a tijekom nošenja ih ne osjećate jer oni dopuštaju normalno kretanje bez neugodnog urezivanja u kožu. Iako se veličina može izmjeriti, brojevi se kao i kod odjeće mogu razlikovati od modela do modela i najbolji način kupnje ispravne veličine je isprobavanje.

Prava veličina ne uzrokuje osećaj zatezanja i neugodnosti, a podizanjem ruku možete vidjeti je li grudnjak dovoljno čvrst.

Ako vam se žica grudnjaka urezuje u kožu, odaberite veći grudnjak ili model bez žice. Nekim ženama isprva se teško priviknuti na žicu u grudnjaku, no činjenica je da ona bolje pridržava grudi.

Donji rub košarice treba biti usko uz tijelo, jer on osigurava 80 posto potpore grudima. Ako se naramenice urezuju, vjerojatno donji rub košarice nije dovoljno pritisnut uz tijelo pa su one previše zategnute kako bi grudi bile podržane.

Žene s manjim grudima ne moraju nositi grudnjak ako to ne žele, dok ga žene s većim grudima trebaju nositi zbog zdravlja i sigurnosti.