Koliko često i čime trebate kupati vašeg psa?

| Lifestyle |

 

Većina pasa ne zahtijeva kupanje češće od svaka dva tjedna, ali važno je znati da učestalost kupanja vašeg psa ovisi o tome provode li vrijeme u zatvorenom ili otvorenom prostoru.

Kupanjem možete spriječiti pojavu raznih bolesti i bakterija, a ujedno njegujete dlaku svojeg kućnog ljubimca. Osim toga, redovitim kupanjem možete se riješiti prejakog linjanja, što je posebno velik problem kada vani zavladaju promjene temperature.

Za ljubimce koji žive u stanu ili kući preporučuje se kupanje jednom ili dvaput mjesečno.

U slučaju da je vaš pas aktivan, većinu svojeg vremena provodi na otvorenom te se redovito zna uvaljati u blato, trebat ćete ga prati češće. Kod češćeg pranja, nije potrebno stalno nanositi šampon, psa je dovoljno samo temeljito isprati vodom.

Zapamtite da prečesto kupanje može biti loše, posebice kod pranja šteneta. Važno je znati da prekomjerno kupanje odvaja ulja s kože i krzna psa, što rezultira suhom, kožom i dlakom. Zapravo, to je jedna od stvari koje vaš pas želi da znate.

Ako baš trebate kupati psa češće od svaka dva tjedna, koristite hidratantni šampon ili hidratantni regenerator za pse kako biste zamijenili ulja uklonjena s kože i dlake. Također je važno pobrinuti se isprati sav sapun s kože i ne zaboraviti oprati uši. A da bi kupanje bilo ugodnije, iskoristite pozitivne nagrade kao što su poslastice i igranje s omiljenom igračkom tijekom kupanja.