Kako znati da je došlo vrijeme za novog muškarca u vašem životu?

| Lifestyle |

 

Kako biste bili spremni za novu ljubav nakon prekida, vaše srce mora biti otvoreno i spremno prepoznati znakove da ste ponovno spremni izaći nakon prekida.

Kako prepoznati kada ste spremni vratiti se u svijet spojeva i ponovno započeti druženja nakon prekida?

Radi se o tome kako se osjećate, a ne koliko je vremena prošlo od prekida. Stručnjaci kažu da vam treba pola vremenskog perioda trajanja vaše veze da biste preboljeli prekid. No, nekada je potrebno i manje vremena ovisno od dubine veze i vašem emotivnom stanju.

U nastavku pročitajte koji su znakovi da ste zacijelili i da ste spremni započeti flert i ponovno druženje.

Kada pomislite na bivšeg, nema okidača bolnih osjećaja
Društveni mediji, konkretno društveni mreže vašeg bivšeg, mogu biti dobar barometar u vezi s tim koliko ste ih preboljeli ili ne. Kad više ne boli razmišljati o bivšem ili vidjeti ih na društvenim medijima, to je znak da vam je srce zacijelilo i da ste spremni pronaći nekoga drugog.
Ako još uvijek redovito provjeravate društvene mreže svog bivšeg partnera, a iskustvo je gorko, trebali biste još uvijek pričekati s pronalaskom novog.

Vaše raspoloženje se poboljšalo
Sigurnosni znak da ste spremni za ponovno druženje je dosljedno dobro raspoloženje. Kada imate osjećaj kao da je svijet opet prešao iz crno-bijele u boju, to znači da ste pustili ste svu tugu, ljutnju i nesigurnost. Ako se osjećate dobro u vlastitoj koži i svojoj vrijednosti, a spremni ste se vratiti u igru.

O bivšem odnosu možete razmišljati pozitivno
Nakon prekida možete se osjećati kao da je cijela veza bila loša i da vam uopće nije bila potrebna jer je način na koji je završila izazvao bol. Kada o svojoj prošloj vezi možete pronaći više dobra nego lošeg, to znači da ste se uzdigli iznad negativnosti i prerasli u bolju osobu. To je dio procesa ozdravljenja i veliki je znak da se emocionalno pripremate za sljedeće poglavlje.

Otvoreni ste za novu vezu
Kada više ne osjećate kao da su oni jedina osoba za vas i da bez njih ne možete živjeti, i pomisao na sastanak s nekim novim vas uzbuđuje, to je dobar znak da ste spremni vratiti se u svijet izlazaka.