Kako živjeti bez osjećaja krivnje?

| Lifestyle |

Instagram/@juliamateian

Bez obzira na nemoguće, nedostižne ciljeve koji vam se svakodnevno nameću, bez obzira koliko je teško tražiti zdravu ravnotežu rada i privatnog života, bez obzira tko je rekao da svaki dan možete ispuniti sve zadatke koje ste si zadali, trenirati i zadržite kontakt sa svim svojim prijateljima te uz to spavati osam sati i pomoć svojim bližnjima u rješavanju njihovih poteškoća- lažu.

Učiniti sve dobro, svaki dan, krajnje je nemoguće.

Svi smo mi ljudi koji rade pogreške.  Svi imamo loše dane, a dodatni pritisak pronalaženja savršene ravnoteže na kraju će vas dovesti do prekomjerne iscrpljenosti i izgaranja. Svi znamo da stres dovodi do pretilosti, bolesti pa čak i smrti. Zašto se onda ubijamo bez ikakvog razloga?

Ne postoji način da pogodimo sve važne aspekte našeg života, posao, obitelj, prijatelje, spavanje, fitnes, svakoga dana s istom količinom fokusa i energije, bez obzira na to koliko se trudili ili koliko novca imamo ili nemamo.

Mir i sreća proizlaze iz izbora koje donosimo i žrtve koje poduzimamo. Potraga za ravnotežom je univerzalna, ali savršena ravnoteža je mit.

Evo što biste trebali činiti kako biste živjeli bez osjećaja krivnje jer niste nešto uspjeli postići.

Odredite tri prioriteta

Ključ je odabrati tri stavke koje ćete učiniti stvarno i zaista dobro svaki dan.

Započnite s pitanjem što je u vašem rasporedu obavezno, a što možete prebaciti na drugi dan, kada mu zaista možete dati potrebnu pažnju.  Teorija odabira tri nije program veličine jednog za sve. Cilj joj je, u svakom danu, pomoći da se pronađe najbolji osjećaj ravnoteže koji djeluje u njima .

Nemojte se osjećati krivima

Što god odlučite, nemojte se osjećati krivim zbog stvari koje su vam pale u drugi plan. Najbolji dio odabira tri je to što sutra možete odabrati drugačija tri stvari.

Ako znate koje dužnosti imate za dan, svu energiju usmjeravajte na obavljanje tih zadataka najbolje što možete.

Mainstream mediji potiču nas da radimo sve u isto vrijeme što umorom, nezadovoljstvom, stresom te osjećajem kao da ste zaglavili, da ste izmučeni, zabrinuti, uplašeni i ljuti. Nemoguće je raditi sve od jednom i imati sve u istom trenutku. Stoga, prestanite pokušavati i svakoga dana izaberite po tri stvari kojima ćete se u potpunosti posvetiti i tako postići ravnoteži i život bez osjećaja krivnje.