Kako vašeg limenog ljubimca vratiti u život?

| Lifestyle |

AP BOBO: prije i poslije
AP BOBO: prije i poslije

AP BOBO – SINONIM ZA SAVRŠENSTVO

Imate ˝staro˝ vozilo kojem želite vratiti novi sjaj ili ˝novo˝ vozilo koje želite zaštiti? Imate pitanja i želje u vezi kozmetičkog uređenja vozila? Tražite način kako zaštiti vozilo, a ne znate kome se obratiti? Mi znamo - AP BOBO timu.

Kao što odijelo predstavlja čovjeka tako već više od stoljeća automobil predstavlja svog vlasnika. S napretkom automobilske industrije rastu i zahtjevi za zaštitom i kvalitetnim održavanjem limenih ljubimaca jer u današnje vrijeme automobil je puno više od pukog prijevoznog sredstva, oni su ogledalo svog vlasnika.

AP BOBO: prije i poslije
AP BOBO: prije i poslije

Perfekcionizam, visokokvalitetne usluge, konstantno usavršavanje, uvođenje noviteta i praćenje svjetskih trendova kako bi zadovoljstvo klijenata bilo na nivou razlog je zašto je autopraonica i polirnica ˝AP Bobo˝ u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni u Markuševečkoj Dubravi 79 vodeća, ne samo u Hrvatskoj, već i u širem dijelu regije. Upravo je osamnaest godišnje iskustvo garancija kvalitete i ono što ˝AP Bobo˝ autopraonicu svrstava u sam vrh profesionalnih detailing salona.

AP BOBO: prije i poslije
AP BOBO: prije i poslije

Onog trenutka kada se odlučite na korak da kontaktirate ˝AP Bobo˝ dobit ćete upravo vlasnika i doktora svog zanata - Pisuljak Božidara, u branši poznatijeg kao ˝Bobo˝ te ćete nakon osnovnih informacija koji model automobila imate i koja su vaša očekivanja dobiti termin kako bi se auto kompletno pregledao. Na osnovi stanja vozila određuje se koje bi zahvate i korekcije trebalo napraviti, koliko će vremenski uređenje trajati te koliko će Vas to na kraju priče i koštati. Pitate se zašto je to tako? Upravo zato što se svakom vozilu pristupa individualno i svako je vozilo priča za sebe.

AP BOBO: prije i poslije
AP BOBO: prije i poslije

Kada svog ljubimca predate u ruke profesionalaca kreće priprema vozila za daljnji rad koja uključuje dekontaminaciju laka kako bi se u potpunosti otklonile sve nečistoće, stari voskovi i patina. Nakon toga vaš se ljubimac ˝seli˝ iza garažnih vrata gdje se uređuje kompletni motorni prostor, kabina vozila, kompletna unutrašnjost (krov, armatura, sjedala, oplate vozila itd.) i prtljažnik. Kada je vozilo gotovo iznutra stavlja se na dizalicu te se polira. Svakako treba voditi računa o tome da nisu svi dijelovi jednako oštećeni te se svaki element obrađuje ovisno o dubini oštećenja. Idući korak je uređenje podvozja, ispušnog otvora te čeljusti i kompletan prostor oko kotača te felge. Na kraju, vlasnik se također može odlučiti što želi staviti na lak - zaštitu u obliku voska, polimera ili keramike. Naravno, svaka opcija ima i svoju cijenu, ali treba napomenuti da se u kompletnim tretmanima pazi na svaki i najsitniji detalj koji se uređuje, a upravo te sitnice zaokružuju cijelu priču.

AP BOBO: prije i poslije
AP BOBO: prije i poslije

Nažalost, mnogi zanemaruju važnost kvalitetnog i konstantnog čišćenja i održavanja automobila. Važnost nije samo u estetici, već je razlika u tome što je kvalitetno i temeljito njegovan automobil neusporedivo trajniji. Kao primjer možemo navesti lak na automobilu koji se s godinama uništi te je popravak skup, a ne može se uspoređivati niti s originalnim lakom, bez obzira na kvalitetu. Glavni neprijatelji lakiranih površina na vozilu su solarno ultraljubičasto zračenje, kiša i snijeg, ptičji izmet, smola i mehaničko djelovanje kao što su npr. kamenčići s ceste. Kao jednog od glavnih uzročnik nastanka ogrebotina na laku je i nestručno pranje jeftinom kemijom, lošim spužvama i krpama. Također, svakako treba napomenuti da se kvalitetno ručno pranje vozila, uz primjenu odgovarajućih profesionalnih sredstava te vodeći računa o čistim krpama i spužvama, nikako ne može uspoređivati s pranjem rotirajućim četkama jer je čak i s najboljim četkama teško izbjeći riseve i oštećenja na laku.

AP BOBO: prije i poslije
AP BOBO: prije i poslije

S obzirom na navedeno auto na vrijeme treba zaštiti kvalitetnim keramičkim premazima. Upravo keramički zaštitni premazi postaju sve popularniji među auto entuzijastima, a u autopraonici ˝AP Bobo˝ možete napraviti keramički premaz najviše kvalitete na svijetu.
Riječ je o zaštiti koja se temelji na iznimnoj mehaničkoj i kemijskoj otpornosti presvlake, koja osim velikog sjaja povećava trajnost laka i olakšava održavanja vanjskog izgleda svakog vozila. Zbog jedinstvene osobine premaza zaštićena površina je iznimno otporna na ogrebotine, hidrofobna je i lipofobna, a i ima tendenciju samočišćenja.
Laički rečeno, keramički premaz omogućit će vašem automobilu da izgleda čisto i sjajno, s obzirom na to da se prljavština teže prima, te da bude otporniji na ogrebotine i oštećenja od npr. kamenčića u vožnji. Trajnost takve zaštite je od dvije do sedam godina, ovisno o vrsti premaza.
Keramički premazi vozila dio su novog trenda održavanja i njege vozila koji rade car wellnessi, a koji uključuju car detailing, odnosno detaljno čišćenje svih vrsta cestovnih vozila. I ne samo vozila, već i brodova, aviona te dijelova kućanstva.

AP BOBO: prije i poslije
AP BOBO: prije i poslije

Svakako treba razlikovati i keramičku zaštitu od nano premaza. Nano zaštitni premazi također omogućuju, ne samo da auto postane otporniji na koroziju, kemijsko djelovanje, oštećenja i ogrebotine, nego daju laku automobila glatkoću i sjaj. Razlika između keramičke i nano zaštite je u tvrdoći premaza- kod keramike se koristi tvrdoća do 9 sati, dok su nano zaštite u obliku voskova i u trajanju do 6 mjeseci.

Osima navedenih trendova u zaštiti laka svakako treba navesti i široku profesionalnu ponudu impregnacije i zaštite kožnih, plastičnih, tekstilnih i staklenih površina, zaštitu aluminijskih naplataka radi lakšeg održavanja kod taloženja kočione prašine uzrokovane kočenjem, kao i ionizaciju kabinskog prostora vašeg vozila, odnosno dezinfekciju od neugodnih mirisa nastalih korištenjem duhanskih i sličnih proizvoda.

AP Bobo ima dugogodišnje iskustvo u auto detailingu i među najboljima je u ovom dijelu Europe u korištenju vrhunskih tehnologija čišćenja i premaza te je certificirani detailer za najbolje svjetske proizvode.

Nemojte dopustiti da vaše vozilo pokvari prvi utisak o vama. Centar za uređivanje vozila 'AP Bobo' pomoći će vam u tome jer posvećuju pažnju najsitnijim detaljima, a svakom dijelu vašeg automobila pristupaju s jednakom pažnjom - baš kao da je njihov vlastiti.