Kako uvijek dobiti ono što želite?

| Lifestyle |

Dobiti svaki put ono što želite ima više veze sa znanošću nego što mislite. Učinkovito uvjerljive tehnike mogu se objasniti pomoću psihologije, a naučiti ih može svatko. Business Insider stvorio je strategiju osnovanu na znanosti kako uvijek dobiti ono što želite od drugih ljudi, a mi smo odabrali naša četiri favorita.

Oponašajte govor tijela svog sugovornika.

Znanstveno nazvano "kameleon efekt", ovo suptilno oponašanje nečijeg govora tijela i samog govora, podsvjesno ohrabruje sugovornika da vas zavoli. U provedenim studijama, sudionici nisu ni bili svjesni da ih se kopira. Jednostavnim usvajanjem sličnog položaja sjedenja i izraza lica, možete se biti gotovo sigurni da će vaš sugovornik imati pozitivne osjećaje prema vama, neovisno o kome se radi.

Koristite imenice umjesto glagola.

Ako želite nekoga motivirati da se pokrene, učinkovitije je koristiti imenice kada razgovarate . Na primjer, umjesto da sugovornika pitate hoće li volonitrati u ovoj godini, vidjet ćete više rezultata ako pitate pitanje popot koliko je njoj ili njemu važnu biti volonter. Business Insider navodi da će takvo pitanje u kojem glagol zamijenite imenicom (s kojom se osoba češće poveže jer pripada tako nekoj grupi) gotovo uvijek potaknuti na akciju.

Nemojte (na glas) biti previše sigurni.

Suprotno onome što se moglo očekivati, odglumljena nesigurnost je zapravo učinkovitija u uvjeravanju ljudi za razliku od čvrstog, stabilnog i naglas izgovorenog samopuzdanja. "Da, to je moguće", "Dakako, sve je moguće", "Moguće je da sam u krivu", "Iako sam gotovo siguran/sigurna u svoj stav, postoji mogućnost", najbolje su rečenice kojima ćete uvjeriti ljude da ste u pravu.