Kako učvrstiti prijateljstvo za samo pola sata tjedno?

| Lifestyle |

 

Instagram/ @lemons.for.days

Obveze, posao, obitelj i slične stvari često ne ostavljaju dovoljno vremena pronalaženju slobodnih trenutaka koje trebamo provesti s prijateljima.

Sasvim je normalno da nekad smanjimo kontakt s prijateljima, ali je važno staviti im do znanja da vam je ipak stalo i da ih niste zaboravili.

Donosimo vam 3 stvari koje možete uraditi za svoje prijatelje kako biste im stavili do znanja da mislite na njih:

Iskoristite vrijeme dok putujete s posla i javite im se
Tada vam se otvara mali prostor slobodnog vremena koji biste inače proveli zureći kroz prostor ili promatrajući ljude oko sebe. Umjesto toga, uzmite mobitel i javite se vašim prijateljima, pitajte ih što rade, kako su i kako im prolazi dan.


Podsjetite ih na uspomenu koja vas uvijek nasmije
Prisjetite se neke zajedničke situacije, neugodnosti ili nečega što vas je nekada nasmijavalo do suza i podsjetite ih na to. Na ovaj način ćete im staviti do znanja da ne zaboravljate zajedničke trenutke i da mislite na njih čak i onda kada se ne vidite duže vremena.

Obratite pažnju na probleme koje imaju, čak i ako se ne čujete često
Recimo da vam je prijateljica ispričala neke detalje o zdravstvenim problemima. Čak i ako se niste vidjeli dugo, javite se i pitajte je kako je, treba li joj pomoć i slično. Isto se odnosi i na situacije u kojima vam netko ispriča kako ima važan intervju za posao. Sjetite se pitati kako je prošlo.


Naposljetku, većina prijateljstava se može održavati preko poruka koje razmjenjujete nekoliko puta tjedno, ali nikada nemojte pustiti da prođe nekoliko tjedana, a da niste vidjeli svoje prijatelje. Odredite si jedan slobodan dan i iskoristite ga za susrete s bliskim ljudima.