Kako ubrzati svoju jutarnju rutinu?

| Lifestyle |

Instagram/@marianna_hewitt

Jutarnji izlazak iz kuće na vrijeme često nam se čini kao neostvarivi zadatak pa čak i ako ste jutarnja osoba koja nema problema s ustajanjem iz kreveta.

Postoji toliko puno sitnica koje morete obaviti prije nego što napustite svoj dom i krenete s radnim obvezama.

Zapravo je ustajanje iz kreveta prvo u nizu sitnih stvari koje nam je teško napraviti kada ujutro tek otvorimo oči.

Kako bi ubrzali svoji jutarnju rutinu i kako ne biste kasnili u nastavku pročitajte 6 trikova koji će učiniti da se osjećate još spremnijim za dan.

Naspavajte se

Praktički je nemoguće obavljati sve dnevne obveze, ako svom tijelu ne dajete ono što mu treba, a to je prvenstveno dobar san. Odraslim osobama preporučuje se sedam do devet sati spavanja po noći. Kako biste spriječili jutarnje izležavanje u krevetu, odite spavati na vrijeme i nemojte dopustiti da vas vanjski čimbenici ometaju u vrijeme kada biste trebali spavati.

Postavite budilicu na drugi kraj sobe

Čak i kada spavate dovoljno, sirena budilice jako je iritantna, a gumbu za odgađanje teško se može oduprijeti. Zbog toga morate nadmudriti svoj mozak i izbjeći tih još samo pet minuta spavanja tako da čete svoju budilicu postaviti daleko od svoga kreveta te će vas to natjerati da se ustanete kako biste ju izgasili.

Postavite znak na kojemu su napisane stvari koje obično zaboravljate

Jutarnja rutina zna duže trajati jer često zaboravljamo stvari koje su nam potrebne kako bismo preživjeli dan. Koliko vam se puta desilo da ste izašli iz kuće te da se u tom trenutku sjetili da ste nešto zaboravili? Razmislite o postavljanju slatkog znaka na neko vidljivo mjesto kako biste se podsjetili da provjerite imate li sve ono što vam treba prije nego što krenete van.

Pripremite odjeću noć prije

Ovo je jednostavan način za izbjegavanja panike i gubitka vremena koji se zove nemam što obući, plus nećete ujutro napraviti nered dok u panici kopate po ormaru tražeći majicu s kojom ćete spariti hlače koje baš taj dan želite obući.

Organizirajte svoju šminku

Ne postoji ništa gore od prepunih kupaonskih polica i traženja preparata koji vam je potreban u kaosu zvanom ženski beauty neseser. Organizirajte svoju šminku po organizatorima kao biste točno znali gdje vam stoji koji preparat. Kontejneri za organizaciju beauty proizvoda, ne samo da vam ubrzavaju vrijeme za spremanje, već vam oslobađaju prostor i čin ga urednijim.

Pripremite svoje obroke unaprijed

Stalni izvor zdrave hrane pomaže vam u sprječavanju grickanja gluposti koje štete vašem zdravlju, ali priprema obroka oduzima vrijeme je na toliko razina. Zato pripremite svoje obroke unaprijed. Osim što su vaši obroci spremni svakog jutra, to vam daje više šanse da zapravo sjednete i okusite svoj doručak , koji je ključni dio započinjanja svakog dana na zdravom putu te da vrijeme koje ujutro gubite na kuhanje ručka provedete u krevetu ili radeći nešto što vam je u tom trenutku potrebno.