Kako spasiti on-again, off-again vezu?

| Lifestyle |

Instagram/@mariefeandjakesnow

Ako ste ikada bili u on-again, off-again vezi, znate koliko je to naporno.

Jednog dana možete biti u potpunosti zaljubljeni i imati osjećaj da je to osoba vašeg života, a sljedećeg se dana vi i vaš partner možete posvađati i prekinuti. Unatoč tome, postoji razlog zbog kojeg se takvi odnosi nastavljaju „ponovo uključivati“, pa ako, zaista, volite tu osobu i pitate se kako spasiti on-again, off-again vezu, znajte da je to moguće, ali se oboje morate potruditi.

On-again, off-again veza je u osnovi neprekidni ciklus raskida i ponovnog uspostavljanja veze. Parovi u te cikluse upadaju jer se prethodno nisu pravilno bavili svojim problemima, pa se stalno svađaju oko istih. Tada se stvari jednostavno nastavljaju, umjesto da se rješavaju.

Stalno raskidanje i ponovno uspostavljanje veze ne daje ljudima vremena da procijene što je pošlo po zlu, prije nego što pokušaju ponovo.

Ako želite da vaš odnos funkcionira, jednom zauvijek, stručnjaci se slažu da ćete s partnerom morati riješiti pravi problem.

Trebali biste početi s pronalaženjem onoga što vas svaki put rastavlja.  Zapitajte se zašto se stalno rastajete i, što je još važnije, zašto se nastavljate miriti. Je li to dosada, strah od samoće ili prava ljubav? Ako je vaš odgovor sve osim ljubavi prema partneru, vjerojatno je vrijeme da napravite korak unatrag i razmislite što zapravo želite.

Ako želite da stvari s vašim partnerom funkcioniraju, onda morate razgovarati o tome što ide po zlu.

Ozbiljan razgovor je najbolji način da shvatite kako da vaša veza funkcionira jednom zauvijek. Sjedanjem i rješavanjem svih pitanja koja vas muče možete prekinuti krug završetka stvari i ponovnog sastavljanja .

Kao tim napravite plan o tome kako se slažete, kako biste napredovali na zdrav i konstruktivan način. Prestanite gurati probleme pod tepih i izbjegavati činjenicu da oni postoje. Postupcima pokažite svom partneru koliko ste posvećeni popravljanju veze.

Ovo se čini puno jednostavnijim nego što, zapravo, jest, ali zapamtite: zaslužili ste vezu koja vas čini sretnima, bez svih drama koje dolaze s riječima "bili smo na pauzi".

Tako da, nemojte se bojati progovoriti o onome što vas muči. Na kraju dana, dobar partner je onaj koji će vas saslušati i smisleno s vama pokušati riješiti problem te onaj koji će htjeti uložiti trud s vama kako bi vaš odnos funkcionirao.