Kako smanjiti razinu stresa na poslu?

| Lifestyle |

Instagram/@weworewhat

Što se bolje nosite sa stresom, to ćete pozitivnije utjecati na okolinu, a tuđi stres manje će utjecati na vas. Samokontrola se može zadržati i pod velikim stresom.

Najmanje pažnje svom unutrašnjem miru i balansu posvećujemo dok smo na poslu pa nam je iz tog razloga teško zadržati koncentraciju.

Ako u svoj radni dan uvedete samo nekoliko zdravih navika, osjećati ćete se mnogo bolje, produktivnije i koncentriranije i što je najvažnije, uspješno ćete smanjiti svakodnevni nivo stresa.

Donosimo vam 3 trika kako biste sačuvali fokus tijekom radnog vremena.

Osmislite svoje mini pauze

Većina naših radnih dana je jako dinamična i podrazumijeva nekoliko različitih zadataka. U tom slučaju, između svakog radnog zadatka osmislite malu pauzu koja će vas okrijepiti i predstavljati reset za vaš organizam.

Budite uredni

Uredan radni prostor utječe na sređene misli i poboljšan fokus na posao koji vas u datom trenutku okupira pa se potrudite da vaš radni prostor uvijek bude uredan i inspirativan.

Povežite se s kolegama

Ostvarivanje zdrave komunikacije s kolegama na poslu je jako važno za vaše psihičko zdravlje. Osim toga što stječete iskustvo o važnosti timskog rada, osjećati ćete se prihvaćeno.