Kako se riješiti nesigurnosti u spavaćoj sobi?

| Lifestyle |

 

Instagram/ @negin_mirsalehi

Komunikacija u vezi je najvažnija kako bi se eliminirala nesigurnost u seksu i na bilo kojem drugom polju.

Bez obzira na to što potajno želimo isprobati puno toga novog u krevetu i van njega, često je teško imati dovoljno samopouzdanja i vjere u sebe za tako nešto. Tada odustajemo u posljednji trenutak. Čak i ako se osjećamo opušteno s partnerom, ako se ne osjećamo dobro u vlastitoj koži, jako je teško upustiti se u nešto novo i eksperimentirati u krevetu.

Suprotstaviti se ovom problemu lakše je nego što se čini. Kako bi se ovaj problem uspješno riješio, neophodno je otvoreno popričati s partnerom i pronaći zajedničko rješenje. Na prvom mjestu, treba promijeniti misli koje nas koče. Ako prestanemo misliti o seksu kao o ispitu, onda je problem već napola riješen.

Razmišljajte o tome kako postoji povjerenje između vas i gledajte partnera u oči jer će to pomoći da se opustite i osjetite ugodnije tijekom seksa.
Sjetite se da ako vaš partner vodi ljubav s vama, onda to mora biti zato što mu se sviđate i vi i način na koji to radite. Samim time, nema razloga za bilo koju vrstu straha i nesigurnosti.