Kako se pripremiti za novi radni tjedan?

| Lifestyle |

Ponekad je teško prijeći iz bezbrižnog vikenda u strukturirani kaos radnog tjedna, ali ne mora uvijek biti tako jer planiranje unaprijed može poboljšati radni tjedan.

Nedjelja je savršen dan za planiranje vremena za sebe i resetiranje.

Imajući to na umu, donosimo vam nekoliko nedjeljnih navika koje će vam pomoći da se pripremite za ponedjeljak s manje stresa.

Organizirajte svoj popis obaveza

Što se tiče pripreme za tjedan, najbolje je započeti sa svojim popisom obaveza. Ne samo da će vam pomoći da se osjećate spremnije, nego će vam omogućiti da točno vidite što i kada treba obaviti.

Završite pranje rublja

Posljednje što vam treba sredinom tjedna je nedostatak čistih košulja. Upravo zbog toga skupite svu odjeću spremnu za pranje i operite. Bit će vam drago što ste taj dio završili.

Obavite kupovinu namirnica

Ako se kući stalno vraćate s pogledom na prazan hladnjak, onda steknite naviku da kupovinu namirnica obavite nedjeljom. Ova navika ne samo da će vam pomoći da se hranite zdravije, već će vas osloboditi trčanja natrag u trgovinu svaki drugi dan.

Očistite stan

Pripremite se za ponedjeljak s čistim, mirisnim stanom ili barem onim koji nije pretrpan neredom i prljavim suđem. Izvadite smeće, pokrenite perilicu posuđa, pospremite svoj krevet - to će dati sasvim drugačiji osjećaj početkom tjedna.

Odlazak u krevet rano

Važno je ranije leći spavati kako biste imali dovoljno energije da se borite s tjednom koji je pred vama.

Ne zaboravite se opustiti

Iako lista obveza nedjeljom djeluje veliko, s praksom i rutinom sve zadatke možete brzo završiti, a onda ostatak dana odvojite za opuštanje. To može varirati od nanošenja maske za lice, mirišljave kupke i lakiranja noktiju, uživanja u vašoj omiljenoj knjizi na suncu ili jednostavnog ušuškavanja na kauču i gledanja vaše omiljene TV serije.