Kako se nositi s nemogućnošću napredovanja na poslu?

| Lifestyle |

Instagram/@tamara

Ne postoji ništa više frustrirajuće od činjenice da ste zaglavili na poslu koji se osjeća kao slijepa ulica.

Bilo da su vam rekli da niste spremni za višu poziciju ili je neki od vaših kolega unaprijeđen za posao na koji ste vi pretendirali ili jednostavno, koliko god dobri bili, nemate kamo napredovati.

Što učiniti s tim?

Ovakve situacije su idealno vrijeme da počnete tražiti povratnu informaciju.

Zatražite od svog nadređenog iskrene primjere gdje ste i kada pokazali očitu nesposobnost. Možda će vam biti teško čuti nešto negativno o sebi, ali to će vam pružiti savršenu priliku za poboljšanje.

Nakon toga napravite plan za djelovanje kako biste što prije došli do svoga cilja.

Proučite postoji li možda dodatna obuka koju možete izvršiti kako biste postali bolju u onome što radite. Budite proaktivni, zreli i izdignite se iznad situacije, a zatim dokažite da ste bolji od onoga što vam je rečeno.

Ako jednostavno ne postoji mogućnost napredovanja unutar vašeg odjela jer se,na primjer, smanjuje broj poslova možda došlo vrijeme da se pridružite dobroj vjeri i počnete tražiti posao negdje drugdje. Ako volite svoje društvo, pogledajte postoji li otvoreno radno mjesto u nekom drugom odjelu vaše firme jer to je bočni potez koji će vam možda omogućiti procvat na poslovnom planu.

Nikada ne biste trebali odustati od svojih snova ili se zadovoljiti onime što imate, ako želite više. Ako vam je neka prilika izmakla, potrudite se rasti i savladavati nove tehnike kako biste sljedeći put dobili promaknuće kojemu težite. Radom i trudom ostvarit ćete sve ciljeve koje ste si zacrtali.