Kako se boriti s nedostatkom ideja i potaknuti kreativnost?

| Lifestyle |

 

U nedostatku kreativnosti, ne gubite živce, nego otiđite ravno pod tuš jer je to odličan način da oslobodite inspiraciju i pokrenete dobre ideje.

Ponekad vam je potrebno malo poticaja koji će vašu kreativnost učiniti živom. Višesatno sjedenje i osmišljavanje što biste mogli inovativno ponuditi svijetu, unaprijediti svoj posao ili ispuniti radni zadatak na dosad neviđen način neće vam puno pomoći. Ono što je važno je da ne morate izaći iz svojih svakodnevnih okvira nego se samo trebate- otuširati!

Rezultati najnovijih znanstvenih istraživanja kažu da tuširanje pomaže u pobuđivanju kreativnosti te efikasnijem rješavanju problema.

Dok se tuširamo, organizam se pokreće na zdrav način jer tuširanje potiče opuštanje mozga i istovremeno stimulira lučenje dopamina, a što je njegov nivo u krvi viši, to smo mi kreativniji. Javljaju nam se velike misli, značajne ideje i ciljevi čija nam realizacija može promijeniti život nabolje –otkrilo je novo istraživanje.

Kapljice mlake vode stimuliraju organizam kako bi se osjećali svježe i nesputano pa ne čudi što nam poslije tuširanja izgleda kao da smo spremni za velika djela. I jesmo, samo je potrebno da to osvijestimo!

Naravno, nemojte zaboraviti dozvoliti sebi malo odmora. Iako će vam se činiti da uvijek nešto morate, ipak odvojite vrijeme za opuštanje. Posvetite se sebi i sitnim užicima. Udovoljite si, priuštite si masažu i što je najvažnije, na vrijeme se zaputite na spavanje. Razmišljanje i planiranje do dugo u noć, učinit će da se osjećate izmoreno i nervozno, a to nikako ne ide u prilog kreativnom stvaranju.