Kako savladati popodnevni umor ?

| Lifestyle |

 

Instagram/@in.thecity

Popodnevni umor česta je pojava u našim životima.

 

Većina ljudi se nakon obilnog ručka osjeća tromo i priželjkuje nekoliko sati odmora od radnog dana. No, to nije moguće jer pauza za ručak traje vrlo kratko te se nakon nje potrebno vratiti obvezama koje imamo. Ako ste se ikada zapitali kako savladati popodnevni umor, u nastavku možete pročitati naše savjete.


Nemojte se prejedati za ručak

Važno je održavati stalnu razinu energije u tijelu, a za to je potrebno konzumirati umjerene obroke. Veliki, teški ručak ostavit će vas s osjećajem umora i letargičnosti kasnije tijekom dana. Osobito ako su ugljikohidrati poput tjestenine, kruha i krumpira okosnica vašeg glavnog obroka. Kako biste poboljšali svoj fokus i produktivnost, nastojte pojesti laganiji ručak i kombinirati kvalitetne proteine poput sira, piletine, jaja ili tune s puno povrća.


Hidratacija


Blaga dehidracija može narušiti fokus i budnost, kao i stvoriti osjećaj tjeskobe i umora. Kako biste to izbjegli, pokušajte ne piti više od dvije ili tri šalice kave prije podne jer to može poremetiti vašu energetsku ravnotežu. Uvijek držite bocu vode kraj sebe i zapamtite da juhe, voće i povrće osiguravaju dodatan unos tekućine.


Krećite se

Pridržavanje redovite rutine vježbanja isplati se na više načina. Istraživanja su pokazala da redovita tjelovježba igra važnu ulogu u borbi protiv umora. Zato sljedeći put kada se počnete gušiti u zijevanju, ponovno razmislite o tome što jedete i trebate li posjetiti teretanu kako bi dobili boost energije te okrenuti stvari na bolje.