Kako saopćiti nekome da vam se ne sviđa na što bezbolniji način?

| Lifestyle |

Instagram/@tezza

Suočavanje s neuzvraćenim osjećajima može biti jako bolno, a kada ste vi osoba koja ne uzvraća nekome osjećaje, pitate se kako na lijep način riješiti ovu delikatnu situaciju.

Ako se vi nekom sviđate, a oni vama ne, ne postoji način da se izvučete iz te situacije bez da povrijedite osjećaje druge strane.

Kako saopćiti nekome da vam se ne sviđa na što bezbolniji način?

Prije svega, postupak ovisi o tome koliko vam je ta osoba već rekla. Može biti teško sa sigurnošću utvrditi sviđate li se nekome,naravno osim ako oni to nisu izravno izrekli.

U takvim situacijama vi se oslanjate se na vibru ili na suptilne promjene u ponašanju koje ste primijetili ili mislite da ste primijetili pa ideja da im direktno kažete da vam se ne sviđaju, možda, nije najpametnija stvar jer tada, ako oni to negiraju, ostajete u krajnje neugodnoj situaciji.

Pokušavate s neizravnom komunikacijom. Opušteno razgovarajte s tom osobom o tome kako ispitali teren te pokušajte s njima provoditi što manje vremena kako bi istaknuli da ne postoji romantični interes.

Najbolji i najjasniji način da nekome iskažete kako se osjećate je da to kažete potpuno izravno. Ne trebate se stavljati u poziciju u kojoj verbalizirate pretpostavku. Umjesto toga, pričekajte trenutak kada druga osoba učini nešto što jasno signalizira njihov interes. Možda vam ostave koketan komentar ispod objave na društvenim mrežama ili vam pošalju poruku u čudne noćne sate. Zatim im izravno kažite da vam se ne sviđaju i da vam se njihovo ponašanje ne sviđa i pojasnite svoje osjećaje.

Najbolje i jedino što treba učiniti je biti iskreni i taktični. Mi ne možemo kontrolirati jesu li nečiji osjećaji povrijeđeni. Sve što možemo je kontrolirati ono što mi govorimo.

Ako ste zabrinuti zbog gubitka prijateljstva, sjetite se samo da niste vi bili ti koji su potaknuli mogući raspad istog. Ako ego vašeg prijatelja ne može održati prijateljstvo nakon što ga odbijete, to je na njima, a ne vama.

Koja je alternativa? 

Nažalost, situacije poput ove ne mogu se uvijek riješiti bez nelagode. Ali sve dok iskreno izjavljujete svoje osjećaje, radite najbolje što možete. Bolje je imati iskren razgovor, tako da kasnije nema zabune oko toga jeste li samo prijatelji ili nešto više.

Ne možete promijeniti način na koji netko reagira na situaciju, ali možete kontrolirati vlastiti odgovor.