Kako saopćiti nekome da ne želite ići na drugi spoj

| Lifestyle |

Instagram/@couplegoals

Iako prvi spojevi znaju biti izrazito zabavni, ponekad, mogu biti i razočaravajući.

Nikad nije zabavno znati da osoba s kojom se nalazite ne uzvraća svoje osjećaje, a još je teže saopćiti nekome da ste vi ti koji ne želite ići na drugi spoj. Imajući na umu da će te možda povrijediti nečije osjećaje važno je da loše vijesti prenesete nježno, a ključna riječ je komunikacija.

Ako ste sigurni da ne želite drugi sastanak, nikada na njega nemojte pristajati kako ne biste povrijedili drugu osobu. Nakon što se s nekim prvi put sretnemo, rijetko se osjećamo 100% sigurni ili nesigurni u vezi drugog spoja. Zato može biti korisno ići na drugi sastanak, čak i ako ste, pomalo, skeptični.

Stres koji doživljavamo prvih nekoliko puta može dovesti do osjećaja nesigurnosti te zato jasniju sliku, o osobi s kojom se viđamo, vidimo tek nakon drugog ili trećeg sastanka.

Osjećati se nesigurno jednostavno znači da nemate dovoljno informacija da biste znali želite li nastaviti istraživati vezu ili ne. Na spojeve bi trebali ići sve dok ne osjetite odlučno da ili ne.

S druge strane, ako nema sumnje da ta osoba nije za vas, razmislite o rezanju kabela. Realnost je takva da ako smatrate da ne želite ići na drugi sastanak, ne biste ni trebali.

Svatko tko je ikad bio povrijeđen zna koliko je teško ulagati mjesece u druženje s nekim, samo da bi otkrio da ih od početka nisu zanimali. Dakle, ako znate da vas neka osoba ne zanima, najbolja stvar koju možete učiniti je obavijestiti ih.

Nažalost, ako nekome kažete da se ne želite više viđati, povrijedit ćete njegov ego bez obzira na to na koji to učinite. Važno je na umu imati što govorite i kako to izgovarate.

Neka bude kratko i suosjećajno bez isprika. Dajte im do znanja da, iako cijenite vrijeme koje ste zajedno proveli, radije ne biste nastavili s viđanjem. Ne morate se ispričavati ili pretjerano objašnjavati.

Nije rijetkost da neki ljudi žele konkretniji razlog, a ako vam se to desi jednostavno im recite kako se osjećate i da ne vidite budućnost u viđanju s njima.

Dakle, nakon što ste sigurni u to kako se osjećate, važno je to što prije što prije saopćiti drugoj osobi kako kasnije ne bi došlo do većih problema.