Kako samostalno napraviti kavu kao iz kafića?

| Lifestyle |

Instagram/@frassyaudrey

Kava je omiljeni napitak koji nas ujutro razbuđuje i istovremeno opušta, a svi oni koji ju redovito konzumiraju složit će se da je vrlo bitno kako je ona pripremljena.

Budući da je u tijeku pandemija koronavirusa, kafići i druge ustanove s hranom i pićima širom svijeta za sada su prisiljene zatvoriti svoja vrata, većina nas mora naučiti kako da sami napravimo točno onakvu kavu kakvu volimo ispijati u kafićima.

Bez obzira na to spremate li hladnu kavu ili pokušavate napraviti savršeni espresso, imajte na umu da je jedino važno napraviti kavu u kojoj uživate, a mi vam u nastavku otkrivamo kako kod kuće napraviti kavu kao iz kafića.

Kava i kremasta pjena zajedno čine cappuccino, brojnim ljudima omiljenu jutarnju kombinaciju, a priprema kremaste pjene koja krasi kavu u kafićima vrlo je jednostavna

Tradicionalna priprema pjene zahtijeva parnu mlaznicu, ali dobra stvar je ta da postoji i drugi načini za postizanje sličnog rezultata.

Naime, riječ je o štapnom mikseru koji će vam savršeno poslužiti za izradu kremaste, čvrste pjene.

Nakon što ste zagrijali mlijeko, ulijte ga u posudu za miksanje i miksaj ga cca. jednu minutu najmanjom brzinom, a ako želiš više pjene, štapni mikser držite neposredno iznad površine mlijeka kako bi u njega ušlo više zraka. 

Sve što vam preostaje jest uliti mlijeko u kavu i uživati u vašem omiljenom napitku.

I to je to!