Kako sačuvati kvalitetu kupaćeg kostima?

| Lifestyle |

 

Ponekad kada pronađemo savršeni kupaći kostim, poželimo ga imati što duže. Uz sljedeće savjete je to moguće.

Odgovarajući kupaći kostim je teško odabrati, a kada vam to pođe za rukom, potrudite se da što duže traje te da ga možete nositi više sezona.

Trebate znati da kupaćem kostimu treba više od samog sušenja na zraku. Njegujte ga pažljivo kako bi elastin u njemu imao svoju funkciju i nakon sezone kupanja i sunčanja. Prije prvog korištenja kupaći kostim premažite blagim sredstvom za uklanjanje mrlja, te isti postupak ponovite nekoliko puta tijekom ljeta.

Sol, znoj i klor nagrizaju materijal, tako da ga trebate prati blagim deterdžentom ili šamponom i osušiti na ravnoj površini jer ga vješanje može rastegnuti.

Najbolje bi bilo kupaći kostim nakon pranja staviti u ručnik koji će pokupiti višak vode, ne izlažući ga direktno suncu. Tako će zadržati prvobitni oblik i boju.

Ako vam ostane mrlja na kostimu od kreme za sunčanje, uklonite je sodom bikarbonom ili octom. Stavite sodu bikarbonu na mrlju i nakon sat-dva isperite ili stavite kupaći u plastiku s toplom vodom i octom u odnosu 4:1, ostavite malo da odstoji, operite deterdžentom i isperite.