Kako preživjeti vjenčanje bez pratnje?

| Lifestyle |

Instagram/@camilacoelho

Odlazak na vjenčanje bez pratnje kada ne poznajete nijednog od gostiju može izazvati anksioznost, ali to vas ne bi trebalo zaustaviti. 

Možete se osjećati kao da vas cijeli događaj podsjeća na to da ste sami, kao i svaka pjesma koja se odigrala tijekom noći. Možda vam nedostaje nešto značajno, što izaziva osjećaj kao da ste nepotpuni. 

Prvo što se morate sjetiti je da možete preživjeti ovaj dan. 

Nije samo plesni podij taj koji može i vama izazvati osjećaj nesreće. Postoji mogućnost da idete na svadbu na kojoj nikoga ne poznajete pa se, kao samac, pronađete za stolom s parovima pa se osjećate nespretno. 

Prije nego što počnete izmišljati izgovore zašto ne možete prisustvovati, duboko udahnite i razmislite o tome da je sve u vašoj glavi te da ste na to vjenčanje došli kako bi proslavili sreću svoga prijatelja.

U nastavku možete pronaći 5 savjeta kako otići sam na vjenčanje i uživati.

Razmislite o traženju pratnje

U slučaju da ste imali romantičnog partnera podijelili bi se troškovi, pa zašto ne biste došli s bliskim prijateljem ili čak roditeljem? Prije svega, budite taktični. planirajte unaprijed jer ovaj dan ne želite provesti tugujući za šankom već veseleći se na plesnom podiju.

Imajte otvoren um

Prepoznajte strance oko sebe kao priliku za razgovor. Iskoristite ovaj veliki dan i, budući da nije riječ o vama, nemojte dopustiti da vas činjenica da ste sami definira. Tamo ste kao cijenjeni dio života para i zato proslavite sretnu zajednicu vaših prijatelja i uživajte u spektaklu.

Budite spremni

Ako idete na vjenčanje bez pratnje, razgovarat ćete s osobama koje ne poznajete. Nije lako ući u sobu punu stranaca, ali sjajna stvar kod vjenčanja je to što će svaki gost znati barem jednog od mladenca, što je vaša zajednička točka. Započnite s pitanjem koga poznaju i kako. Vjenčanja su uvijek puna pozitive i dobrog raspoloženja pa će većina ljudi biti raspoložena za razgovor.

Odjenite se najbolje što možete

Jedan od najjednostavnijih načina za borbu protiv živaca je da se osjećate najbolje kada napustite kuću.  Pronađite odjeću u kojoj ćete se osjećati ugodno u vlastitoj koži i doslovno i figurativno. Pohađanje vjenčanja može pojačati poriv za „impresioniranjem“, ali impresivnije je kada se osjećate samopouzdano, a ne ograničavajući se na nešto što zahtijeva redovita prilagođavanja. 

Prihvatite samoću

Bez obzira jeste li sretno sami ili ne, ponekad vas vjenčanje može natjerati da vas drugi tretiraju kao sportskog igrača koji s nestrpljenjem iščekuje da se pridruži timu. Pripazite na pokušaje da vas spoje s nekim drugim gostom vjenčanja. Pohađanje vjenčanja samostalno ima svoje prednosti: upoznat ćete dvostruko više novih ljudi, nećete morati paziti na partnera i možete se otići kad god želite. A kad uđete taksi, sjetite se da ste snašli hrabrosti da odete sami. I da ste vi, i samo vi, bili više nego dovoljni.