Kako preživjeti prvu godinu braka?

| Lifestyle |

Instagram/ @weddingphotomag

Prva godina braka mnogima je najteža, posebice ako ranije niste živjeli s partnerom.

Navikavanje da imate nekog pokraj sebe u krevetu, da dijelite kupaonicu, kuhinju i uostalom, da imate puno ozbiljnije obveze su karakteristike prve godine braka. To je vrijeme koje mnogima znači da je zabava gotova i da se sada morate ponašati ozbiljno. Ali, ne mora biti tako. Brak nije mrak. Brak bi trebao biti luka ugode, zadovoljstva, mira, ljubavi i sreće! A to sve ovisi o vama i osobi koju ste odabrali. Zato je najvažnije: dobro birajte! Ne prigovarjte, ne ljutite se, imajte povjerenja, ne budite ljubomorni, uživajte i pročitajte 3 savjeta kako da uspješno preživite prvu godinu braka:

1. Budite iskreni i otvoreni
Prvo sami sebi morate priznati da vam nije lako i da proživljavate niz promijena. Tako ćete uklonit pritisak koji je nastao u početku te započeti razgovor s partnerom. Recite mu sve što mislite i što vam smeta. Zapamtite da u braku uvijek morate biti iskreni i otvoren, pogotovo u vezi s osjećanjima, bez obzira na to jesu li dobra ili loša.

2. Sačuvajte svoj identitet 
Zaboravite na titule. Termini gospođa i gospodin često mogu izazvati osjećaj da vam je netko ukrao identitet i da više nemate pravo biti jedinka za sebe sa svojim željama, stavom i odlukama. Uvijek prvo budite vi - vi. Tek ako imate svoje mišljenje i svoj stav i ono najvažnije - ako volite sebe - tek tada će vas voljeti, cijeniti i poštovati i druga strana. Najveća greška u braku je tražiti dio koji vam nedostaje u drugoj polovici. Takvi brakovi gotovo uvijek završe rastavom.

3. Nemojte brak shvaćati preozbiljno
Ne zaboravite se zabavljati. Brak je ozbiljna institucija, obaveza koja traži i daje, ali i dalje ste ljudi, iako ste u braku. U skladu s tim se i ponašajte. Radite sve ono što vas čini sretnima. Ne zaboravite - smijeh je lijek. Ako ste se udali/oženili - niste prestali živjeti. Život je uvijek - samo jedan! Zabavljajte se. Kad ćete ako nećete sad!?!


I zapamtite, u braku ne mora sve biti savršeno, usponi i padovi su normalni u svakom braku, važno je da volite i svakodnevno zalijevate svoj brak.