Kako prestati odugovlačiti?

| Lifestyle |

Instagram/@lydiaemillen

Odugovlačenje napada i najbolje, zato se prestanite zabrinjavati i poduzmite nešto kako biste bili produktivniji.

Većina ljudi radi stvari u zadnji trenutak govoreći ima vremena napravit će se. Upravo se zbog toga često na kraju izlažemo nepotrebnoj količini stresa jer ne stižemo napraviti sve što trebamo. Postoji par jednostavnih koraka koji će vam pomoći prestati odugovlačiti te će vas izvući iz kolotečine.

Prvo, napravite sve što nije vezano za vaš posao. Sve sitnije stvari, poput slaganja i pranja veša ili bacanja smeća, koje morate obaviti tijekom dana obavite prve. Pokrenite se, ponekad je potrebno promijeniti radni prostor kako biste se bolje usredotočili na svoje obveze. Ako radite od doma odite u kafić ili knjižnicu te ponesite laptop i obavite sve što je moguće. Također,  skinite organizacijske aplikacije koje će vam pomoći u praćenju vremena koje trošite na određene radnje. Stručnjaci navode kako je izrazito bitno nagraditi se nakon obavljenog posla. Nedavna studija pokazala je kako je čovjek produktivan samo 52 minute te da mu je nakon tog vremena potrebna pauza od 17 minuta. Trebamo biti svjesni kako nije potrebno sve odraditi u jednom mahu, u redu je ne stići odgovoriti na sve poruke ili mailove, no posao ne smijemo odlagati za zadnji trenutak.

Pospremite krevet nakon buđenja ili ispraznite perilicu suđa neposredno nakon što je gotova, time ćete smanjiti količinu posla za sljedeći dan i ubrzati sebe u obavljanu drugih obaveza kako biste imali što više slobodnog vremena.