Kako prepoznati udobne cipele prije nego ih uopće isprobate

| Lifestyle |

@mgemi
@mgemi

Činjenica: cipele zavaravaju. Najljepše sandale na vezanje mogu vam dati najružnije i najbolnije žuljeve u samo nekoliko sati. A zbog onih prividno niskih potpetica, htjet ćete sjesti nakon prvih sat vremena izlaska. U nastavku donosimo 5 jednostavnih savjeta kako prepoznati ugodnu cipelu, koja vas neće izdati nakon nekoliko koraka...

1. Potražite glomazniju petu. Što deblja peta, to će se pritisak ravnomjernije rasporediti na stopalo, zbog čega će cipele (i hodanje u njima) biti puno ugodnije. 

2. Birajte šire remenčiće. Doslovno će vam učvrstiti nogu za cipelu pa ćete imati više stabilnosti pri hodanju i stajanju u cipelama. Ili pak plesanju na svadbi! Bonus bodovi ako imaju remenčić oko gležnjeva.

ZARA SANDALE S PLATFORMAMA   399,90 Kn
ZARA SANDALE S PLATFORMAMA 399,90 Kn

3. Ulošci u cipelama su must-have. Za cipele na petu, uložak će otpustiti pritisak koji obično osjećamo na peti i prstima. Što se tiče ravnih cipela, ulošci će umanjiti pritisak i dati vam potporu za mekše korake.

4. Uvijek birajte prirodne materijale. Brušena ili obična koža će se uvijek bolje prilagoditi vašem stopalu zbog čega vam neće kliziti s noge. S druge strane, sintetički materijali ostavljaju više zraka i prostora između cipele i stopala - zbog čega i nastaju žuljevi! 

5. Provjerite stabilnost. Postavite cipele na ravnu površinu i lagano ju zanjišite ili gurnite. Ako se jako ljulja ili pak odmah padne - možete tek zamisliti kako ćete u njima hodati?!