Znakovi da vas vaš partner vara na emocionalnoj razini

| Lifestyle |

Instagram/@joandkemp

Većina ljudi emocionalnu prevaru smatraju gorom od one fizičke, a najgori dio ovog oblika prevare jest činjenica da niste sigurni događa li se ili ste sve umislili.

Ovakvu vrstu prevare jako je teško razotkriti zbog manjka fizičkih dokaza, a osoba koja sumnja na emocionalnu prevaru s vremenom postaje razdražljiva i nesigurna. Emocionalna prevara nema fiksnu definiciju već je koncept koji se stalno razvija.

Emocionalna prevara ima tri komponente: emocionalnu vezu, tajnost i element erotike te ju je, u današnje vrijeme, lakše započrti nego ikada zbog toga što mobiteli i društveni mediji čine ljude pristupačnim u bilo koje doba dana.

U nastavku pročitajte znakove po kojima možete prepoznati emocionalnu prevaru.

Sve manje razgovaraju s vama

Uvijek je važno otvoreno razgovarati s vašim partnerom o tome što vam se događa u životu, čak i ako je to samo dosadna svakodnevna stvar.

Ako vaš partner prestane s vama dijeliti stvari i više vam ne odgovara na pitanja, a na ona koja mu vi postavite odgovara s kratkim odgovorima, to predstavlja crvenu zastavu.

Više im niste prioritet

Emocionalna prevara zahtijeva vrijeme i energiju osobe koja je u nju uključena, s obzirom na intimnu njezine prirode.

Ako se počnete osjećati kao druga opcija umjesto prioriteta, ili ako vaš partner učestalo počinje otkazati planove u posljednjem trenutku, zapitajte se da li on prema vama postupa pravedno i da li je njegovo ponašanje ukazuje na veći problem.

Ne daje vam pristup svom telefonu

Ako vaš partner uvijek skriva mobitel tako da ne možete vidjeti apsolutno ništa te je to riječ o netipičnom ponašanju za njega, činjenica je da nešto pokušava sakriti od vas.

Optužuje vas da vi želite prekid

Ako imate osjećaj da vaš partner stalno započinje svađu bez opravdanog razloga i za nju krivi vas, moguće je da traži jednostavan izlaz iz veze.

Neke osobe znaju ići toliko daleko da optužuju drugu stranu za sve ono što oni zapravo rade.