Kako prekinuti toksično prijateljstvo?

| Lifestyle |

Instagram/@melissalharris

 

Postoji izreka da smo prosjek petorice ljudi s kojima provodite najviše vremena.

To znači da ste pod velikim utjecajem vaših prijatelja, dobrih ili loših, a istraživanja to potkrepljuju. Dobri prijatelji temelj su životnog blagostanja, dok toksični mogu utjecati na vaše mentalno i fizičko zdravlje. Ako vaš prijatelj ima negativan utjecaj i ne želi vam dobro, on čini da se osjećate slabo ili neadekvatno. Takve osobe trebali biste uklonite iz svog života.

Prije nego što uklonite toksične osobe iz svog života, trebali biste biti sigurni da u središtu problema nije nerazumijevanje. Ako ne želite razgovarati o problemu koji imate s drugom osobom ili znate da nema smisla s njom voditi dijalog, nemojte donositi ishitrene odluke, već dopustite sebi malu dozu udaljenosti kako bi bolje sagledali situaciju. To se, naravno, ne odnosi na one osobe koje su možda učinile nešto grozno i neoprostivo.

Postupno udaljavanje može biti lakše za sve koji su uključeni. Dajte sve od sebe da drugu osobu ne izolirate u potpunosti iz svoga svijeta, od jedan put, kako ne bi dobili izljev gnjeva svog bivšeg prijatelja. 

Iznad svega, budite ljubazni i pokušajte minimizirati moguće povrijeđene osjećaje kako biste oboje mogli krenuti dalje.