Kako preboljeti bivšeg

| Lifestyle |

Instagram/ @tamara

Ne postoji čarobna pilula koja će učiniti da prebolimo voljenu osobu i zaboravimo sve ružne uspomene koje nas vežu uz taj gubitak.

Postoji mnogo toga što možeš uraditi nakon prekida sama za sebe, stvari zbog kojih ćeš se svakog dana osjećati sve bolje, sve dok ne shvatiš da ti je zapravo mnogo bolje bez bivšeg.

Pročitajte 3 savjeta kako preboljeti bivšeg:

Upoznaj nove ljude
Budi aktivna, viđaj nove ljude, druži se, zabavljaj se. Još bolje, spakiraj kofer i otputuj negdje s prijateljicama. I nije neophodno da pronađeš novog dečka – takve stvari ne treba forsirati, nego pustiti da se same dogode. Samo je važno da se ne zatvoriš u kuću i propustiš sve lijepe stvari koje te čekaju.

Osvrni se iza sebe i izvuci pouke
Najbolja stvar koju možeš izvući iz svakog odnosa je – iskustvo. Sve što nam se događa, bilo dobro ili loše, prilika je za naučiti nešto više o sebi i o svijetu oko sebe. A kada iz teškog iskustva izvučete pouke, onda ste samo na dobitku. Razmisli što je to pošlo po zlu u tvojoj vezi, prihvati osobnu odgovornost tamo gdje je ima, a onda sve te informacije iskoristi kao podlogu za građenje novih veza. Tako ti se sasvim sigurno neće ponoviti iste greške.

Posveti sebi kvalitetno vrijeme
Sada, kada više niste zajedno, možeš sve vrijeme koje si trošila na njega posvetiti samo sebi. Ne gledaj na to kao na samoću, već kao na investiciju u stvaranje nove, bolje verzije sebe. Daj sebi vremena da se oporaviš, ali i slobodno se razmazi se. Napuni kadu vodom i neka sve zamiriše na kupku od lavande koja će te potpuno umiriti. Kuhaj sebi kvalitetnu hranu, nemoj jesti junk food i s nogu. Vjerojatno ćeš plakati, ali i to je potpuno normalno. Suze su sjajan način da tugu izbaciš iz svog organizma, tako da – samo naprijed.