Kako pravilno prati skupe čaše za vino

| Lifestyle |

Vino

  Nema ništa tužnije od razbijene čaše za vino iz dva razloga: kao prvo, morate čistiti; kao drugo, to vam je bila posljednja šansa za uživanje u vinu nakon napornog dana, odnosno tjedna na poslu. U nastavku donosimo 4 greške koje radite pri pranju svojih cijenjenih čaša za vino. 

DRŽITE IH ZA DRŠKU

To je najtanji i najosjetljiviji dio čaše. Dok ju perete ispod vode, najbolje je da ju držite za zdjelasti dio jer je tamo puno čvršća. Plus: kada vam postane skliska pod vodom, trebat će vam čvršći stisak. 

…PERETE IH U VRELOJ VODI

Razumijemo: želite da staklo bude čisto, blistavo i bez bakterija. Ali prevruća voda može uzrokovati pucanje delikatnog stakla. Umjesto toga, prilagodite vodu tako da bude mlaka.  

KORISTITE DETERDŽENT S MIRISOM

Znamo da obožavate onaj sapun s mirisom limuna, ali ako ga koristite na čašama za vino, postoji šansa da ugrozi okus vina sljedećeg puta kad ju koristite. Imamo bolji plan: odaberite opciju bez mirisa! 

OSTAVLJATE ČAŠE DA SE SUŠE NA ZRAKU

Nakon što ih isperete, najradije biste ih ostavili da se same polako suše na zraku. Ali ako imate tvrđu vodu, minerali bi mogli ostaviti otisak kapljica vode na njima. Umjesto toga, uvijek ih prebrišite s krpom ili ručnikom od mikrovlakna kako bi izgledale ulašteno i čisto.