Kako pravilno očistiti mobitel od bakterija i prljavštine?

| Lifestyle |

Uređaj kojeg često držite nedaleko od usta i gotovo nikada ne ispuštate iz ruke (ako ne iz ruke barem iz neposrednog vidokruga) sadrži više bakterija nego što ih možemo pronaći u javnoj kupaonici: znate li o čemu je riječ?

Zbog ovog se podataka sa sigurnošću može reći da je u pitanju doista „loša veza“. Prosječni mobilni uređaj je 18 puta prljaviji od ručke za WC (prema istraživanju Stanford sveučilišta), a testovi su otkrili od escherichie colli do bakterije (streptokok) koja uzrokuje upalu grla sam od nošenja mobitela. Reci što?

Ključno je to da bismo trebali dezinficirati naše mobitele mnogo češće nego što najvjerojatnije činimo. Pogotovo kada se dopisujemo i jedemo istovremeno... No, kako možemo dezinficirati bez da trajno oštetimo uređaj? Predlažemo vlažnu tkaninu ili blazinicu (dovoljno nježne da neće ogrebati površinu zaslona) pomoću mješavine uglavnom napravljene od vode i malo izopropil alkohola koji ubija bakterije nakon što njime obrišite telefon. Ključni dio je taj da morate dobro ocijediti tkaninu ili blazinicu, tako da ostane vlažna, no nikako ne smije kapljati po vašem uređaju te ga tako oštetiti.

Recite „Pa-pa, bakterije!“