Kako povećati produktivnost?

| Lifestyle |

Instagram/@lenaterlutter

Većina nas živi u uvjerenju produktivnost i rad bez prestanka idu ruku pod ruku. Mišljenja smo da što više radimo, više ćemo postići, ali to nije tako.

Naime, ispada da je prisiljavanje samih sebe na stanku daleko učinkovitiji način da poboljšate svoju sposobnost izvršavanja stvari i učenja novih vještina.

Jedna studija pokazala je da uzimanje vremena za razmišljanje o radu, a ne momentalni prelazak na novi zadatak, može poboljšati radni učinak.

U današnje vrijeme više nego ikad živimo živote u kojima smo prezauzeti i prezaposleni, a kako bismo bili produktivniji potrebno je izdvojiti neko vrijeme za razmišljanje o onome što radimo.

Odmor se može činiti kao posljednja stvar na svijetu za koju imate vremena, ali zapravo je to jedan od najučinkovitijih načina za povećanje produktivnosti. No, imajte na umu da nisu svi prekidi rada jednaki.

Na primjer, odmoriti se rano tijekom dana restorativnije je nego čekati kasniji popodnevni odmor. Iako se čini kao da „trošite vrijeme“ kada se odlučite na kratku šetnju, razgovor s kolegom ili odlazak na kavu, oni će vas napuniti energijom i poboljšati vaš fokus.

Ako želite napraviti još više stvari, zanemarite stalno rastuću ponudu proizvoda za povećanje produktivnosti, kao što su aplikacije, knjige i nosivi uređaji osmišljeni kako bi vam pomogli da vas, svaki dan, sve više motiviraju da se upregnete.

Kada naporno radite, potrebno vam je vrijeme za odmor. Zato, tijekom dana, stanite, duboko udahnite i provedite barem pola sata pauze ne razmišljajući o poslu.