Kako postati bolji Instagram korisnik?

| Lifestyle |

Kako postati boljim Instagram korisnikom?

Stvaranje besprijekornog Instagram profila oblik je umjetnosti sam po sebi. Neprestano se pitamo kako influencerice poput @garypeppergirl i @orcalefoxblog stvaraju takve izvanredne fotografije, opise fotografija, obradu i hashtagove. Urednica društvenih medija s mydomaine.com stranice Raleigh Burgan otkrila je 6 ključnih savjeta kako voditi uspješan Instagram profil u smislu sadržaja, kompozicije, uređivanja, hashtagova i svega između. U nastavku saznajte o kojih je to 6 glavnih Instagram značajki riječ.

PS.Važno je napomenuti kako uvijek imajte napunjen mobitel – smrt baterije mogla bi ubiti vaš mojo.

Budite dosljedni.

Budite dosljedni.

Ako ste tek počeli ili stvarno želite izgraditi bazu vaših Instagram followersa, važno je biti dosljedan u svojim objavama. "Ne ostavljajte dva tjedna razmaka između vaših postova, pogotovo kada želite stvoriti bazu followersa", kaže Raleigh. "Ako objavljujete sporadično,ubrzo ćete dosaditi." Ne dopustite da se vaš profil zaboravi. Naravno, nemojte objaviti tri puta dnevno. Odaberite svoj broj postova i svoje vrijeme te se toga držite koliko možete. Na primjer, narednih šest mjeseci, pokušavajte objaviti fotografiju svakog jutra u 9 sati.

Uspostavite paletu boja.

Uspostavite paletu boja.

Estetski ugodan Instagram profil nije slučajan niz slika. Umjesto toga, vlasnik profila stvara paletu boja i čini sve da se sve fotografije integriraju u jednu paletu. Pokušajte biranjem triju općih boja, poput narančaste, ljubičaste i bež, a zatim se igrajte sa zasićenošću boja i kontrastom tih tonova. "Vaša paleta boja prenosi puno o vašem imidžu, zato birajte mudro, no budite originalni", kaže Raleigh.

Ne zaboravite na zlatni omjer.

Ne zaboravite na zlatni omjer.

Zlatno omjer ili rez pojavljuje se u obrascima kojise nalaze u prirodi, ali i u djelima arhitekata poput Le Corbusiera, umjetnika poput Dalíja. No pri zlatnom omjeru pomoći će vam i aplikacija Camera Awsome. Jednostavnije rečeno, zlatni omjer, pogotovo u obliku zlatnog trokuta, je kompozicija ili oblik koji je u savršenom skladu s prirodom i odmah kao takav ugodniji ljudskom oku. Ako želite koristiti samo  Instagram aplikaciju, pobrinite se da koristite mrežu linija koje će vam pomoći uskladiti fotografiju.

Odaberite jedan filter i ne mijenjate ga.

Odaberite jedan filter i ne mijenjate ga.

Ako želite da vam profil izgleda kohezivno, morate odabrati samo jedan filter. Ako uređujete slike, uređujte ih jednako – najbolji programi za obradu su SnapSeed, VSCO Cam i  Photoshop Express. Nemojte obrisati sve stare fotografije jer mnogi vole vidjeti napredak profila.

Strateške oznake.

Strateške oznake.

Ako pokušavate izgraditi bazu followersaili pojačati svoj angažman, označujte relevantne tvrtke, događaje, ljude i koristite se geooznakom. "Objaviti svoju fotografiju i obznaniti nekome moćnome da ste ju objavili  je ključ", savjetuje Raleigh.

Formirajte svoju Instagram ličnost putem opisa slika.

Formirajte svoju Instagram ličnost putem opisa slika.

Vaši opisi zapravo ovise o vašem osobnom brendu. "Neki su ljudi super smiješni bez obzira što je na slici, uvijek napišu nešto smiješno. To su moji favoriti. Neki su jednostavni. Neki pišu tekstove pjesama", kaže Raleigh. Također, uključte izraze s oznakom #. Zlatno pravilo: 7 izraza s oznakom # je optimalno, nikako ne više od 11.