Kako poništiti štetne posljedice ispijanja alkohola?

| Lifestyle |

Instagram/@lisadanielle__

Ako ste proveli veći dio ljeta prepuštajući se užicima ispijanja alkohola, vašem je tijelu potreban je oporavak.

 

Sada kada je godišnji odmor završen vjerojatno se na posao vraćate baveći se s neprestanim mamurlukom. Sjedite za svojim stolom premoreni, očajnički tražeći način kako da poništite posljedice ispijanja alkohola.

Najlakši način za izbjegavanje nepoželjnih posljedica alkohola je izbjegavanje istog.  Ali, ne samo da je to nerealno, već je i prekasno za to.

U nastavku pročitajte koje su štetne posljedice ispijanja alkohola i kako ih se riješiti.


Koje su štetne posljedice alkohola?            

Što više pijete, to vam se i krvni tlak povećava.To ne mora nužno utjecati na vaše tridesete. Ali kasnije povećavate šanse za srčani ili moždani udar.

Vaša jetra, također, polagano erodira neprekidnim pijenjem, što dovodi do nakupljanja masti oko vaših organa, što povećava rizik od bolesti jetre.

I vaš mozak biva pogođen. Obilno ispijanje alkohola prerano postaruje mozak za pet do 10 godina do trenutka kada navršite 50 godina. Ali nije sve izgubljeno, šteta je reverzibilna ako je uhvatite do sredine tridesetih godina.

Kako poništiti učinke alkohola?

Umjesto da u potpunosti izbacite alkohol iz svog života, napravite dva ili tri dana pauze.

Tijekom dnevnog vremena šalica kave može pomoći. U jednoj studiji pokazalo se da kava nadoknađuje oštećenje jetre alkoholom za 20 posto.

Vježbajte. Svakog dana radite kardio vježbe jer će one smanjiti rizik od srčanih bolesti u pola i pomoći poništi oštećenja srca.

Konzumirajte povrće bogato vitaminima B. to uključuje namirnice poput cvjetače i brokule.

Oni ljudi koji imaju visok unos voća i povrća imaju nisku razinu homocisteina, aminokiseline koja služi kao dobar pokazatelj kardiovaskularnog stanja.

Koji su rezultati poništavanja učinaka alkohola?

Nakon ovakve detoksikacije smanjit će se vaš krvni tlak i količine masti na unutarnjim organima  te dugoročni rizik od bolesti srca, moždanog udara i raka. Povećat ćete svoju plodnost, sivu materiju u mozgu te čete poboljšati disanje tijekom sna što će rezultirati boljim odmorom.